שושני שמרים בבצל וגבינות

יש לנו כיום מבחר הולך וגדל של מיני בצקים קפואים כמעט לכל עוגה או מאפה שרוצים להכין, גורם המקל מאד מאד על החיים. כיום, החברות מודעות לדרישת הצרכנים   למוצרים בריאים יותר ומופחתי קלוריות, יש פחות שומן טראנס, יותר חמאה, רידוד דק יותר של הבצק ועוד. לכן, השימוש במוצרי מוכנים קורץ מאד.

אני מאד אוהבת להכין בצק שמרים, רבים מאיתנו משום מה פוחדים מאד. שומעים בצק שמרים ומיד נסוגים לאחור וחבל. עבורם ולכל מי שמחפש קיצורי דרך,  יש לנו את בצק השמרים הקפוא במרכולים.

הכנתי מאפה נהדר של שושנים עם בצל וגבינות, נכדיי מאד מאד אוהבים קיש / פשטידת בצל, למענם הכנתי את המאפה הנפלא הזה.

אני מכינה באותה דרך עיגולי פיצה – למרוח רוטב עגבניות, (אם אוהבים לפזר בצל, פלפל, פטריות, זיתים), לפזר גבינות ולאפות.

1 חב' בצק שמרים מופשר במקרר

2 בצלים קצוצים

1 כרשה קצוצה

2 כפות שמן

מלח, פלפל

150 ג' גבינת קשקבל מגורדת

100 ג' גבינת צ'אדר מגורדת

150 ג' פטה מגורדת

1 ביצה

סומסום

ההכנה

תבנית 26 מרופדת בנייר אפיה

לחמם במחבת 2 כפות שמן, להוסיף הבצל והכרשה, לטגן עד הזהבה. לקרר לגמרי – ניתן להכין מספר שעות מראש

לשטח את הבצק על משטח, לרדד אותו מעט, לפזר את הבצלים על כל הבצק, לפזר גם את הגבינות.

לחמם תנור 190 מעלות.

לגלגל את הבצק לגליל. לפרוס את הגליל לעיגולים ברוחב של כ – 3 ס"מ,

להניח בתבנית, לסדר כך את כל העיגולים, להשאיר רווח בין כל אחד ואחד – הבצק תופח מאד באפיה.

לכסות במגבת, להשאיר להתפחה קלה כחצי שעה,

למרוח ביצה על העיגולים, לפזר סומסום, לאפות כ – 40 ד' עד הזהבה יפה

תיהנו

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *