עוגת הפירות הנישכחים

בסלסלת הפירות נשארו פירות מיותמים שאיש לא רצה לאכול. (אצל מי זה לא קורה ?)

שזיפים אדומים שמשום מה נשארו קשים וחסרי טעם, תפוחים ירוקים ואדומים שהתרככו מעט ומספר בננות שראו ימים יפים יותר ועכשיו בטוח שישארו בסלסלה. לזרוק ? לא בא לי. החלטתי להכין עוגה מכל הפירות שנשכחו בסלסלה ואיש לא רצה בהם. כמובן שכל הפירות מישתנים בהתאם למה שיש בבית אלא אם אתם קונים במיוחד.

התוצאה ? נהדרת, העוגה טעימה מאד, יפה, קלה להכנה ודורשת מיצרכים שתמיד נימצאים בבית.

בעוגה יש בננות, לא תמיד הם בנמצא, מה עושים ? מוותרים. מכינים הכל לפי המתכון אבל בלי הבננות.

כמה שמחתי שלא זרקתי – יצא חרוז

פירות

3,4 תפוחים בצבעים שונים

שזיפים אדומים, אפרסקים, נקטרינה, מישמש, וכו', כמה??  כמה שיש

 

50 ג׳ חמאה

1 כף סוכר חום

מעט קינמון

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

עוגה

2 בננות

2 ביצים גדולות XL

3/4 כוס סוכר / 1 כפית נוזל סוכרלוז

100ג׳ חמאה רכה / 1/2 כוס שמו קנולה

1 כפית תמצית וניל

2 בננות

1 שמנת 15% / יוגורט / אשל

1 כוס קמח תופח

תבנית עגולה מס. 26 מרופדת בנייר אפיה

ההכנה

הפירות

לשטוף, לקלוף התפוחים, לגלען את השזיפים, לחתוך את הפירות לקוביות קטנות.

להעביר את התפוחים למחבת יחד עם החמאה, הסוכר והקינמון, לערבב, בחום גבוה מספר דקות עד שהתפוחים טיפה מתרככים בערך 5 ד׳. להוסיף את השזיפים, לערבב מספר דקות, להסיר מהחום, לכסות את המחבת ולקרר מעט.

לחמם תנור 170 מעלות

לשים במעבד מזון את הביצים יחד עם הסוכר והחמאה, לערבל, להוסיף את כל החומרים, לערבל לתערובת חלקה.

לפזר את הפירות בתבנית המרופדת, לפזר מעל את האגוזים,

להעביר מעל הפירות את הבלילה.

לאפות כ- 45 ד׳, עד הזהבה יפה.

לקרר מעט, להפוך את העוגה בצלחת ההגשה ולהנות. גלידה טובה לא תזיק.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *