עציץ עיגולי באגט עם גבינות ותרד

אנחנו אוכלים קודם כל בעיניים, זה מה שמקבלים מהמנה המרשימה, היפה והטעימה הזו. בכלום עבודה אתם אלופים. העבודה הקשה ביותר היא חיתוך והוצאת החלק הרך של הבאגט.

עיגולי הבאגט עם סוגי  מילוי שונים שאתם בוחרים – גבינות ותרד / ברוקולי / פטריות, מלית צימחונית / טיבעונית, מלית בשר וכו'. מה שמושך את העין אלה כמובן גיבעולי הירקות הציבעוניים ואחר"כ כמובן הטעם.

אני השתמשתי בחבילת באגט חתוך שמכיל 4 יחי', לאחר חיתוך מתקבלות 5,6 יחי' עגולות. תחליטו כמה אתם רוצים.

את עיגולי הבאגט ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה, לשמור במקרר וכ – 20 ד' לפני הגשה לאפות.

הכמות היא לכ – 15 עיגולים.

באגט חתוך ליחי' ברוחב כ – 4,5 ס"מ.

מלית 

200 ג' גבינת פטה מפוררת

2 עיגולי תרד קפוא מופשר וסחוט היטב

150 ג' גבינת קשקול

1 קוטג'

1 ביצה

פלפל גרוס

שמן זית

ירקות

גפרורי ירקות באורך 5,6 ס"מ מפלפלים בצבעים שונים, גזר, מלפפון, גבעול סלרי

ההכנה

קצצו את התרד הסחוט, העבירו לקערה, הוסיפו את כל שאר מרכיבי המלית, ערבבו היטב.

לאחר חיתוך הבאגט, רוקנו אותו מהחלק הרך, הקפידו להשאיר בתחתית מעט "רצפה"  כדי שהמלית לא תיזל לכם.

חממו תנור לחום של 180 מעלות.

שימו בכל עיגול כפית גדושה של מלית, בעזרת מברשת מירחו שמן זית על דפנות הבאגט.

אפו כ – 15 – 20 ד' עד אשר הבאגט הזהיב מעט, קררו מעט,

העמידו את הגפרורים על המלית בצורה כזו שכל עיגול יקבל מספר צבעים.

סדרו במגש יפה וחכו למחמאות.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *