קיטניות או לא להיות

די, מספיק עם תוספת של אורז / פסטה / תפו"א, הפעם מנת בריאות של קיטניות למיניהם. מנה טעימה מאד, בריאה, אצלנו הנכדים אהבו מאד מאד. נסו גם אתם.

הכמות היא של 2 כוסות קיטניות, אפשר כמובן להוריד כמויות לפי העדפה שלכם. העיקרון הוא 1/4 כוס של כל קיטניה לפי העדפה שלכם. החישוב הוא 1/4 2 כוסות מים לכל כוס של קיטניה

1/4 כוס של – אורז, אורז פרא, עדשים ירוקות, גריסי פנינה, מש, פריקי, עדשים אדומים,

1 בצל אדום קצוץ

3 כפות שמן קנולה

2 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות

2 שיני שום קצוצות / 1 קובית שום קפואה

חופן אפונה וגזר קפוא

מלח, פלפל

1 כף אבקת מרק

1 כפית סוכר / סוכרלוז

1/2 כפית קנמון

1/2 כפית כוסברה טחונה

ההכנה

שיטפו היטב את הקיטניות, סננו היטב

שימו את האפונה והגזר בקערה, צקו מים רותחים

חממו את השמן בסיר מעט עמוק, הוסיפו את הבצל, טגנו עד הזהבה קלה, הוסיפו את הפלפלים והשום, טגנו מעט,

הוסיפו את כל הקיטניות, ערבבו,

הוסיפו את המים, חממו מעט, הוסיפו את כל התבלינים, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו כחצי שעה בחום נמוך. טעמו מעט במשך הבישול את המים, שפרו תיבול לפי הצורך.

בתיאבון עם מנה נפלאה ובריאה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *