קציצות עוף בעשבי תיבול

התבקשתי להכין מנה בשרית לארוח. המבחר וההיצע כל כך גדולים שקשה לבחור, אבל הפעם הרכב האנשים וצורת האירוח עשתה את החיים קלים יותר. חלק מן האורחים לא אוכלים בשר אדום כך שכל המנות עם הבשר האדום נשרו, הודו, אני לא מתחברת, נשאר עוף. כיוון שידעתי שהארוח יהיה מזנון ירדו מיד כל חלקי העוף הדורשים סכו"ם, נשארנו עם קציצות.  קציצות עוף יכולות להיות סתמיות או מעדן וזה מה שקיבלנו פה.

נתחיל מזה שאף אחד לא חשב שזה עוף (חוץ מאלה שלא אוכלים בשר אחר, להם אמרתי מראש), הקציצות היו טעימות, רכות ועם ארומה נפלאה. הכל תודות למגוון גדול של עשבי תיבול. נוסף לכך השבוע משרד הבריאות עדכן את רשימת המזונות הממולצים והעוף היה ביניהם.

קניתם כבר כוסברה טחונה ??  אם לא מהר, לכו קנו, תבלין נהדר, הריחו אותו לפני הקניה ותופתעו מהריח והארומה.

קציצות

1/2 ק' בשר עוף טחון

1 תפוח אדמה מקולף

1 בצל מקולף

חופן בגודל אגרוף לא גדול של – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, ריחן, שמיר, כמה גבעולים ירוקים של  בצל ירוק. שטופים היטב

3 שיני שום

1/4 כוס שבולת שועל

1 ביצה

מלח, פלפל

כפית תבלינים – פפריקה, כוסברה טחונה, בהרת

רוטב

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות / קובית שום קפוא

1 כף פפריקה

1 רסק עגבניות

1 כוס מים

מלח, פלפל

1 כפית כורכום, כוסברה טחונה, סוכר, צ'ילי מתוק

ההכנה

הקציצות

שימו את העוף הטחון בקערה

את תפוח האדמה, הבצל, השום וכל עשבי התיבול, לשים במעבד מזון, לרסק, להזהר מריסוק יתר. להעביר התערובת לעוף, להוסיף את כל החומרים, לערבב היטב עד יצירת עיסה אחידה. אם אתם מרגישים שנוזלי מדי, הוסיפו מעט שבולת שועל.

חממו תנור לחום של 180 מעלות, רפדו תבנית גדולה של התנור, צרו קציצות, סדרו על נייר האפיה,

ואפו 15 ד'.

הרוטב

כאשר הקציצות בתנור הכינו את הרוטב

שימו את שמן הזית בסיר רחב ושטוח,  חממו, הוסיפו את השום, טגנו מעט, הוסיפו את הפפריקה,

ערבבו היטב, הוסיפו את הרסק, ערבבו, את המים ואת כל שאר התבלינים. ערבבו היטב, הביאו לרתיחה, טעמו את התיבול אם צריך שיפור של מלח / סוכר / פלפל וכו'.

הוסיפו את הקציצות האפויות לרוטב, ערבבו, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו כחצי שעה.

אורז או תבשיל קיטניות ויש ארוחה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *