עוגת פירות יבשים

 

עוגה כזו או שאוהבים או ממש לא. גם בביתנו כמובן. אני ובן הזוג אוהבים מאד אבל הילדים פחות, על הנכדים אין מה לדבר. הם מיד מסתכלים בחשד רב על כל "הדברים האלה" הבלתי מזוהים שהם אמורים לאכול ??? לא בא בחשבון.

את העוגה הזו הכנתי בפעם הראשונה לפני שנים רבות מאד ומאז היא נשכחה. השבוע בגלל ט"ו בשבט שמתקרב ניזכרתי בה. את הפירות הקצוצים יש להשרות כמה שיותר. הטוב ביותר הוא בערב ואז בבוקר ניתן לאפות או להיפך, בבוקר לשעות היום המאוחרות יותר. בכל אופן העוגה טעימה ביותר !!!!!

נשאר לנו גם נוזל נהדר, אני מכינה סלט פירות ומוסיפה את הנוזל הטעים, מעט על יוגורט עם שבולת שועל, נהדר או פשוט לשתות את תמצית הפירות.

1/2 2 כוסות של פירות יבשים קצוצים מכל סוג שאתם אוהבים – תמרים, צימוקים, מישמשים, תאנים וכו'.

פרוסת לימון עבה מאד

פרוסת תפוז עבה מאד

1 שקית תה ריחני כלשהו – רצוי טעם לימוני

200 ג' חמאה רכה מעט

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

תמצית וניל

מעט קנמון

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס נוזל פירות

100 ג' אגוזים קצוצים

תבנית קוגלהוף / אינגלישקייק גדולה

ההכנה

לשים את כל הפירות החתוכים בקערה יחד עם פרוסות הלימון, התפוז ושקית התה, לשפוך 1/2 2 כוסות מים רותחים, להשרות בין שעתיים עד לילה שלם.

לסנן את הפירות לתוך קערה, לפזר 2 כפות קמח על הפירות, לערבב היטב.

לחמם תנור לחום של 170 מעלות.

בקערת המערבל לשים את החמאה והסוכר, להקציף לתערובת אחידה לקלילה, להוסיף בהדרגה את הביצים, להקציף. להוסיף 1/2 כוס נוזל פירות, קמח, והוניל, לערבל.

להוסיף את האגוזים והפירות לבלילת הבצק, לערבב היטב, להעביר לתבנית משומנת,

לאפות כ- 40 ד'.

 

לקרר, לפרוס פרוסות דקות ולהנות.   ט"ו בשבט שמח.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *