קציצות כרובית ותפו"א

 

שמתם לב שבזמן האחרון כל השפים, הבשלנים, אתרי האוכל וכותבי הספרים "גילו" את הכרובית ??הירק שהיה "עוד אחד" ממשפחת המצליבים פתאום מקבל את הבמה הראשית. וכל זאת ממתי ? מאז שאייל שני, השף מיוחד והשונה הכין אותה בשלמותה במסעדות שלו והוציא ממנה את המיטב.

את הכרובית השלמה של שני אני מרבה להכין בבית וגם ניתחי כרובית צלויים בתנור אבל משום מה קציצות אף פעם לא. השבוע הכנתי כרובית גדולה מאד בשלמותה, נשארה מיותרת כמות גדולה. הנה, הזדמנות להכין קציצות. הקציצות היו מאד טעימות וקצרו הצלחה, הנה המתכון.

את הכרובית יש לרכך באיזו דרך שאתם בוחרים – בישול או אפיה.

1 כרובית מרוככת

3 תפוחי אדמה מבושלים

1 בצל גדול

3 ביצים

1/2 – 3/4 כוס קמח תופח / שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1/2 כפית כוסברה טחונה

ההכנה

לשים את הכרובית, תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון, לרסק לתערובת לא מיימית מדי.שימו את הירקות במעבד בפעמיים שלוש כדי שלא תקבלו רסק מיימי מדי.

הוסיפו את כל שאר המיצרכים, ערבבו עד לאיחוד כל החומרים. אם עדיין רך מדי, הוסיפו קמח. התערובת צריכה להיות רכה. הכניסו למקרר  לחצי שעה עד לשעתיים.

חממו שמן במחבת, בעזרת כף צרו קציצות, טגנו והספיגו,

תיהנו.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *