מוסקה צימחונית

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-2

ראש השנה הולך ומתקרב, ההכנות בעיצומן, הקניות מתישות, המרכולים מפוצצים והתפריט מוכן.      פעם ……..  לא היינו צריכים כל כך לגוון, כולם אכלו בשר/ עוף / דג, לא היתה בעיה. אבל לא עוד. יש צימחונים ויש טיבעונים, יש אלה האוכלים מוצרי חלב ויש לא, יש את סיפור הגלוטן – גם אנשים בריאים נימנעים ממנו ויש את אלה האוכלים הכל.

אני חיפשתי מנה כזו שתתאים לצמחונים וטבעונים , רציתי מנה חגיגית ויפה, כיוון שחזרנו לא מזמן מנופש מישפחתי ברודוס, החלטתי על מוסקה צימחונית / טבעונית / ללא גלוטן / פרווה, כל המיגבלות יוסרו פה.

המוסקה מאד טעימה, החוסר בבשר לא הורגש, הנכדים אף העדיפו אותה ולא את המקורית.

ניתן להכין יום לפני ההגשה, לשמור במקרר.

הכמות – תבנית בגודל 26

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-3

5 חצילים גדולים, שטופים

שמן זית

המלית

1/2 כוס עדשים כתומים

1 פרסה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות קצוצות

1 גזר מגורד

1 תפוח אדמה מגורד

מעט טימין טרי

1 רסק עגבניות

כף צ'ילי מתוק

1/2 כוס מים

מלח, פלפל

תבלינים, כחצי כפית מכל תבלין – בהרת, כמון, כוסברה טחונה

כפית פפריקה

1 ביצה – טבעונים – ללא

2 כפות קמח תופח / ללא גלוטן + 1/2 כפית אבקת אפיה

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-1

ההכנה

החציל – חממו תנור למצב גריל, פירסו את החצילים לפרוסות בעובי כ – 1/2 ס"מ, מירחו בשמן זית, סדרו בתבנית אפיה  וקלו בגריל עד השחמה קלה  בשני הצדדים. ניתן להכין יום קודם.

לבשל את העדשים בהרבה מים עד ריכוך אל דנטה, לשמור 1/2 כוס ממי הבישול, לסנן.

במחבת שטוח לשים שתי כפות שמן, לחמם, להוסיף הפרסה, לטגן עד השחמה קלה, להוסיף השום, לטגן קלות, להוסיף את כל שאר המרכיבים  חוץ מהביצה והקמח. וגם את העדשים המסוננים, לערבב היטב, לבשל יחד כחצי שעה, אם יבש מדי להוסיף מעט מאד ממי בישול העדשים. לטעום, לשפר טעם אם יש צורך, לקרר.

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-6png

רוטב בשמל

50 ג' חמאה / מחמאה / שמן קוקוס

3 כפות קמח / ללא גלוטן

2 כוסות חלב / חלב סויה

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט מגורד

סיר ביינוני

להמיס את החמאה, להוסיף הקמח, לערבב מיד היטב, להוסיף החלב באיטיות, לערבב כל הזמן, אם נשארו גושים, לערבל עם הבלנד הידני, לתבל, לבשל עד הסמכה.

הרכבת המאפה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לסדר בתבנית שכבת חצילים, להוסיף לתערובת המלית את הביצה והקמח, לצקת את המלית על החציל, לסדר שכבה נוספת של חציל מעל המלית, לצקת מעל את הבשמל.

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-5

לאפות 40 ד', עד הזהבה, לקרר מעט, לפרוס. מנה נפלאה !!!

%d7%9e%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%94-4

נשארו לכם חצילים קלויים ? הכינו סלט סביח

  http://shifra-l.co.il/2016/01/25/%D7%A1%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%97/

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *