פאי דובדבנים / פירות

 

פאי דובדבנים 2png - עותק

מה מהנה יותר ביום חם מאשר עוגה קלילה וחמצמצה מעט, חמימה, והחשוב ביותר – עם כדור גלידה בצד ?? זו העוגה הזו, מהירה מאד להכנה, תוך כשעה יש לכם אותה בבית.

הפעם לא התחשק לי לעבוד עם בצק מסורתי לפאי, לערבל, ללוש, לרדד, חיפשתי משהו קל ופשוט, הנה הוא לפניכם.

ניתן להשתמש בפירות טריים או משומרים, הכל הולך. אני הכנתי מדובדבנים בסירופ וגם תפוחים. שתי העוגות היו ניפלאות. לדובדבנים יש להוסיף מחית דובדבנים, יש בכל סופר של יצרנים שונים.

פאי דובדבנים 1 - עותק

הבצק

1/2 1 כוסות קמח תופח

3 ביצים

1/2 כוס סוכר פחות 1 כף.

1/2 כוס שמן / 100 ג' חמאה מומסת

1 גביע יוגורט (150 ג') / 1 שמנת סויה + כף קמח תופח / מעדן תענוג בטעם וניל

גרודת לימון

כפית תמצית וניל

פירות

1 צנצנת דובדבנים בסירופ

1 קופסא מחית דובדבנים

1 כף סוכר

מעט קינמון

סוכר וניל

מלית תפוחים

7 -8 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

50 ג' חמאה

2 כפות סוכר דמררה / חום

כפית תמצית וניל

1 מעדן תענוג בטעם וניל

שימו את כל המיצרכים בסיר, חוץ מממעדן הוניל , בשלו עד ריכוך קל של הפירות, קררו לגמרי. ניתן להכין מראש ולשמור בקירור.

תבנית עגולה 26 משומנתפאי דובדבנים 5 - עותק

ההכנה

הבצק

לשים בקערת המערבל את הביצים, להוסיף הסוכר, להקציף לקרם יציב, להוסיף השמן / חמאה, לערבל מעט, להוסיף את שאר המיצרכים, לערבל מעט לתערובת חלקה.

לחמם תנור 170 מעלות.

הפירות – לסנן את הדובדבנים, להעביר לקערה, להוסיף 1/2 קופסא ממחית הדובדבנים ואת שאר החומרים, לערבב.

במידה ומכינים תפוחים – הוסיפו את מעדן הוניל לתערובת, פזרו מעל הבצק והמשיכו לפי המתכון.

להעביר 3/4 מתערובת הבצק לתבנית, לשטח שווה, לצקת את הפירות על הבצק בצורה שווה,

פאי דובדבנים 7

לזלף מעל את שאר הבצק.

פאי דובדבנים 6

לאפות כ – 40 – 45 ד', לחכות מעט, כדור גלידה בצד, תיהנו.

את העוגה לשמור בקירור, ניתן בהחלט לחמם לפני הגשה.

פאי דובדבנים 4png - עותק

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *