מגש נפלא ומעט שונה של ירקות ממשפחת המצליבים עם יתרונות בריאותיים רבים ביותר החל מריבוי מינרלים, ויטמינים ועד למחלות לב וסרטן. הם זמינים כמעט כל השנה, מחירם סביר לגמרי והם טעימים להפליא באפיה. ההכנה קלה ביותר, בכרוב הבעיה העיקרית היא זמן אפיה ממושך. ניתן להכין מספר שעות מראש, נשמר במקרר מספר ימים. לא חייבים לחמם.
הכרובית, הפעם הכנתי כרובית שלמה בנוסח אייל שני הנפלא. ההכנה קלה מאד מאד והתוצאה נפלאה.
הכרוב
1 כרוב
רוטב
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי / בן יין אדום
1 כף חרדל
2 כפות ריבה / סילאן
טימין
מלח, פלפל
תבנית מרובעת
חממו תנור 180 מעלות.
קלפו את העלים הפגומים מהכרוב, שיטפו מעט, חתכו לקוביות גסות מאד, שימו בתבנית אפיה,
הוסיפו את המים, ערבבו את כל חומרי הרוטב, מירחו בעזרת מברשת על קוביות הכרוב, פזרו מלח ופלפל. כסו את התבנית, אפו 20 ד', הסירו את נייר הכסף, אפו עוד כ – 30 ד'. הכניסו מזלג, הכרוב צריך להתרכך. קררו מעט.
כרובית אפויה
חממו תנור 200 מעלות.
שיטפו היטב את הכרובית, לא להסיר את העלים הירוקים, שימו את הכרובית בסיר גדול – שיכיל את הכרובית, כסו במים, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום, בשלו עוד כ – 5 ד', סננו. העבירו את הכרובית לתבנית, מירחו בשמן זית, תבלו במלח ופלפל,
אפו כ – 30 ד', עד השחמה.
סדרו במגש גדול את הכרוב והכרובית, הגישו.
כתיבת תגובה