אנטיפסטי כרוב וכרובית

אנטיפסטי כרוב וכרובית 4

מגש נפלא ומעט שונה של ירקות ממשפחת המצליבים עם יתרונות בריאותיים  רבים ביותר החל מריבוי מינרלים, ויטמינים ועד למחלות לב וסרטן. הם זמינים כמעט כל השנה, מחירם סביר לגמרי והם טעימים להפליא באפיה. ההכנה קלה ביותר, בכרוב הבעיה העיקרית היא זמן אפיה ממושך. ניתן להכין מספר שעות מראש, נשמר במקרר מספר ימים. לא חייבים לחמם.

אנטיפסטי כרוב וכרובית 5

הכרובית, הפעם הכנתי כרובית שלמה בנוסח אייל שני הנפלא. ההכנה קלה מאד מאד והתוצאה נפלאה.

הכרוב

1 כרוב

1/2 כוס מים

שמן זית

מלח, פלפל

תבנית מרובעת

חממו תנור 180 מעלות.

קלפו את העלים הפגומים מהכרוב, שיטפו מעט, חתכו לקוביות גסות מאד, שימו בתבנית אפיה,

אנטיפסטי כרוב וכרובית 9jpg

הוסיפו את המים, הזליפו שמן זית בנדיבות על קוביות הכרוב, פזרו מלח ופלפל. כסו את התבנית, אפו 30 ד', הסירו את נייר הכסף, אפו עוד כ – 40 – 45 ד'. הכניסו מזלג, הכרוב צריך להתרכך. קררו מעט.

אנטיפסטי כרוב וכרובית 6

כרובית אפויה

חממו תנור 200 מעלות.

שיטפו היטב את הכרובית, לא להסיר את העלים הירוקים, שימו את הכרובית בסיר גדול  – שיכיל את הכרובית, כסו במים, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום, בשלו עוד כ – 5 ד', סננו. העבירו את הכרובית לתבנית, מירחו בשמן זית, תבלו במלח ופלפל,

אנטיפסטי כרוב וכרובית 8jpg

אפו כ – 30 ד', עד השחמה.

אנטיפסטי כרוב וכרובית 7

סדרו במגש גדול את הכרוב והכרובית, הגישו.

אנטיפסטי כרוב וכרובית 2

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *