קיש סלק, ברוקולי וגבינת עיזים

 

פאי סלק 6

מאפה צבעוני ומושך ביותר משלושה מרכיבים מנצחים – סלק, ברוקולי וגבינת עיזים.

סלק וברוקולי, ירקות הנחשבים לבריאים ביותר. הסלק טוב מאד לעיכול, מכיל הרבה מאד מינרלים כמו  סידן, אשלגן, מגנזיום , עשיר בנוגדי חימצון וזו הסיבה לצבע הסגול היפה שלו, מוריד לחץ דם. אבל מה עם רמות הסוכר הגבוהות המפחידות אנשים רבים ? כל עוד אוכלים כמות סבירה כל יום, אין בעיה משום המדד הגליקמי שלו. בקיצור, תתחילו לאכול. הברוקולי גם הוא ירק על, מכיל אחוזים גבוהים מאד של ויטמין C, A. מינרלים כמו סידן, חומצה פולית, מסייע במחלות לב, דלקות פרקים. אחרי זה אתם לא רצים לאכול ירקות אלה ????

גבינות העיזים טעימות מאד מאד, פעם היה קשה להשיגן, כיום הן נימצאות בכל מרכול ואידיאליות לכל הנימנעים מלקטוז.

הקיש הזה מכיל את הירקות הניפלאים האלה, ולא אמרנו עדיין דבר על הצבע היפה של המאפה. רק בשביל זה שווה להכין בחג המתקרב.

הקמח נתון לשיקול דעתכם – תופח, מעורב (מלא, כוסמין, ללא גלוטן וכו')

פאי סלק 7

הבסיס

1/2 1 כוס קמח לשיקול דעתכם

1/2 שקית אבקת אפיה (אם משתמשים בקמח תופח, לוותר)

100 ג' חמאה מומסת / 1/2 כוס שמן

150 ג' יוגורט עיזים / 1/2 כוס שמנת לבישול סויה

1 ביצה

כף פסטו / ממרח כוסברה

תבנית 26 משומנת

לחמם תנור 180 מעלות

לערבב את כל החומרים לבצק חלק, להעביר את הבצק לתבנית, לשטח בעזרת הידיים, לאפות 5 ד'.

המלית

1 סלק גדול מבושל (אפשר בהחלט סלק קנוי בשקית)

3/4 חב' ברוקולי מושרה במים רותחים

מלח, פלפל גרוס

גבינת עיזים – פטה / פרומעז

רוטב רויאל

3 ביצים

1 שמנת לבישול 15% / שמנת סויה

1 גבינת קוטג' / גבינה לבנה עיזים

1/4 כוס חלב / חלב סויה

1 כף קמח תופח / קמח רגיל + מעט אבקת אפיה

מלח, פלפל, מוסקט מגורד

ההכנה

לסנן את הברוקולי, לחתוך לחתיכות קטנו מאד את הברוקולי והסלק, לערבב תוך כדי החיתוך.

פאי סלק 4

לפזר בצורה שווה את הירקות על הבצק האפוי, לתבל במעט מלח (הגבינה מלוחה), ופלפל גרוס, לפזר מעל את הגבינה.

פאי סלק 3

לערבב את כל מרכיבי רוטב הרויאל, לצקת את הרוטב  מעל הירקות והגבינה, לאפות כ – 40 ד'.

פאי סלק 1

נו, איך הצבע ? מהמם !!!! גם הטעם !!

פאי סלק 5

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *