סיניה קציצות ברוטב טחינה

 

סיניה קציצות 1

השבוע פתחתי את העיתון בבוקר וראיתי מתכון של השף רפאל – סיניה  קציצות  בטחינה. מיד נילקחתי לטבריה, הבית של דודתי האהובה, כמעט בכל שבת היתה ארוחת שבת של המשפחה המורחבת מאד עם מאכלים ומעדנים גליליים. מה זה גליליים? מטבח של הרבה תבלינים, שמן זית, עשבי תיבול והחשוב ביותר השפעה חזקה של המטבח הערבי. לדודתי היתה מנה טעימה מאד של קציצות בטחינה. וזה בדיוק מה שרציתי לאכול השבוע. ברוטב הטחינה אין מלח כיוון שהקציצות והעגבניות מתובלות מספיק אבל כל אחד לפי טעמו.

הכנתי מעט לפי המתכון של רפאל והרבה מהמתכון ששיחזרתי של דודתי. התוצאה היתה נפלאה !!!!! אתם חייבים להכין. קל מאד להכנה ושווה את הטירחה.

אני השתמשתי בבשר מעורב בקר וטלה – תחליטו מה אתם אוהבים.

היה לי בבית סלט מטבוחה שהכנתי והוא שידרג את המנה מאד.

סיניה קציצות 2

הקציצות

1 ק' בשר בקר וטלה טחון

1 בצל גדול

5 שיני שום

1 תפוח אדמה גדול

חופן פטרוזיליה

1/2 כוס שבולת שועל

2 ביצים

מלח, פלפל

1 כפית בהרת

1 כפית כוסברה טחונה

רוטב הטחינה

1/2 1 כוס טחינה גולמית

4 כוסות מים

פלפל שחור

מלח – לפי הצורך

4 שיני שום קצוצות

1/4 כוס מיץ לימון (אפשר משומר)

2 כפות רוטב צ'לי מתוק

סלט מטבוחה איכותי / עגבניות מרוסקות

ההכנה

שימו את הבשר בקערה, שיטפו את הירקות וקצצו גס, שימו את הבצל, שום, תפוח האדמה והפטרוזיליה במעבד מזון, רסקו לפירורים גסים, העבירו לקערת הבשר, הוסיפו את כל החומרים, ערבבו היטב עד למירקם אחיד, חממו תנור לחום של 180 מעלות, רפדו תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה, צרו קציצות קטנות, שימו בתבנית האפיה ואפו 5 ד'.

סיניה קציצות 7

הכינו את הרוטב – שימו בקלחת גדולה ורחבה את כל חומרי הרוטב, ערבלו היטב, הביאו לרתיחה עדינה,

סיניה קציצות 4

הוסיפו את הקציצות לרוטב, בשלו בחום נמוך 30 ד'.

סיניה

בהגשה שימו מנה של קציצות ורוטב טחינה, הוסיפו מעל את העגבניות, לחם טוב לספיגת הרוטב הנפלא. תיהנו,

סיניה קציצות 3

 

 

4 thoughts on “סיניה קציצות ברוטב טחינה

    • שלום דורית,
      את הקציצות עם הרוטב לא, את הקציצות לאחר שלב האפיה, בהחלט כן.
      בהצלחה
      שפרה

    • בקר טוב אתי,
      בכוונה לא הוספתי מלח כיוון שהקציצות והמטבוחה מתובלות מספיק אבל, כל אחד לפי טעמו.
      בכל אופן עידכנתי את המתכון ועתה ההסבר לגבי המלח מופיע, תודה
      שבת שלום,
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *