לחם ללא גלוטן – מתאים לפסח

לחם ללא גלוטן  1

באחד מביקוריי בחנויות הטבע למיניהם צד את עיניי קמח ללא גלוטן עם מדבקה מאירת עיניים – כשר לפסח. הסתכלתי בשאר הקמחים ללא גלוטן, עליהם לא היתה המדבקה. המוכר לא אמר לי מדוע אבל מאד מאד המליץ על הקמח הנ"ל ואמר שלדעתו הוא המוצלח ביותר. אני חושבת שבסה"כ כל הקמחים ללא גלוטן טובים כך שצריך לנסות ולראות לבד. החלטתי לקנות ולנסות בבית. מצאתי מתכונים שונים, רקחתי אחד משלי, הוא לפניכם. התוצאה נפלאה. הלחם אוורירי מאד, קל מאד להכנה, ניתן להקפיא, בקיצור הפתעה. נראה לי שאאמץ את הלחם הזה גם לאחר הפסח.

לחם ללא גלוטן  2

לגבי שמרים וחמץ – יש האומרים ששמרים זה סוג של פיטריה ולכן אינם חמץ. כיוון שאני לא בקיאה בכל הילכות החמץ, שוטטתי ברשת ומצאתי ששמרים יבשים אינם חמץ. אז לשיקולכם מה מתאים לכם. אני לא מתכוונת להתווכח או לשכנע, בדקתי וראיתי קמח נוסף ללא גלוטן בשם "תמי", יש בו שמרים יבשים ותוית כשר לפסח. כמו שאמרתי, כל אחד יחליט לפי ראו עיניו.

לחם ללא גלוטן  2

הכנתי שתי ככרות, אחת הבסיסית בלי תוספות – לנכדים והשניה עם זיתים וגרעינים.

1 חב' (500 ג') קמח ללא גלוטן

1 כף שמרים טריים / יבשים

2 ביצים

4 כפות שמן זית

2 כפות סילאן / דבש

1/2 כפית מלח

2 כפות חמאת שקדים / טחינה גולמית

1/4 1 כוס מים פושרים

תוספות – זירעי גרעינים למיניהם, זיתים, עגבניות יבשות

לחם ללא גלוטן  1

ההכנה

שימו בקערת המערבל את הביצים, השמן, הסילאן, החמאה, והמלח, הרכיבו את וו הגיטרה וערבלו עד שהתערובת הומוגנית. הוסיפו את השמרים, המים והקמח, ערבלו. יש לערבל היטב כדי שלא ישארו גושים קטנים והמירקם אחיד – בערך 5 ד'. התערובת רכה מאד – זה בסדר.

במידה ואתם מוסיפים תוספת ללחם, הוסיפו עם הוספת הקמח לתערובת והמשיכו לפי המפורט.

קחו קערה נוספת, שימו בה 1 כף שמן זית, עם הידיים מירחו את דפנות הקערה ועם הידיים המשומנות העבירו את הבצק הרך לקערה המשומנת. כסו, התפיחו כחצי שעה.

לאחר חצי שעה, שמנו תבנית אפיה מלבנית גדולה, אם אין שני אינגליש.

חממו את התנור  ל – 170 מעלות. שמנו שוב את הידיים והעבירו את הבצק לתבנית, כסו והתפיחו 30 ד'. אפו 40 ד', לאחר הוצאת הלחם מן התנור, כסו את התבניות במגבת לפחות למשך שעה, פירסו ותיהנו.

לחם ללא גלוטן  3

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *