לזניה תרד ופטריות פרווה – ללא לקטוז

לזניה ללא לקטוז  6

למפגש עם חברות הבטחתי לזניה. כשהבטחתי עדיין אכלתי גבינות אבל לא עוד. כיוון שאני רוצה גם להנות ממעשה ידיי, הנה המתכון ללזניה נפלאה ללא מוצרי חלב. יש בלזניה רוטב בשמל. רוטב בשמל מכינים מחמאה, קמח וחלב. ההתלבטות שלי היתה החמאה. להשתמש בה או לא. אני החלטתי שכן. מעט חמאה לא הזיקה לאיש. אם אתם הקטע בריאותי או בשל הכשרות, השתמשו במחמאה.

פסח מתקרב וזו מנה נפלאה לכל הצימחונים בערב החג – במקום עלי לזניה – מצות, במקום קמח – קמח מצה טחון דק.  המלצה – למנה חגיגית הכינו בתבנית אישית.

התוצאה נפלאה, הנכדים שלי אהבו מאד ואכלו בשמחה את השאריות שנותרו.

לזניה ללא לקטוז  7

חב' דפי לזניה

2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות

1 פרסה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

1 שקית גדולה תרד שטוף

צנצנת רוטב עגבניות ברילה

רוטב בשמל

70 ג' חמאה / מחמאה

3 כפות גדושות קמח רגיל

3 כוסות חלב סויה לא ממותק

מלח, פלפל

מעט מוסקט מגורד

1 טבליה שום קפוא

תבנית מלבנית 26 משומנת בשמן זית

ההכנה

הירקות

שימו את התרד בקערה, צקו מים רותחים למספר שניות, עד "שנובל,"  סננו היטב. קצצו גס.

במחבת חממו את שמן הזית, הוסיפו הפיטריות, ערבבו, את השום ואת התרד, ערבבו, תבלו במעט מלח ופלפל.

רוטב הבשמל

בסיר קטן שימו את החמאה, המיסו, הוסיפו את הקמח ערבבו מיד היטב, הוסיפו את החלב, ערבבו. היזהרו שלא ישארו גושים. אם יש גושים קחו את המערבל הידני וערבלו מעט, הכל יתאחד. בשלו בחום נמוך עד הסמכה, תבלו.

הרכבת המנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות

צקו  3 כפות שמן זית בתחתית התבנית, סדרו את עלי הלזניה אחד ליד השני, מירחו 2 כפות רוטב עגבניות על העלים,

לזניה ללא לקטוז  4

לא נורא אם לא מכסה הכל, שימו מעל 1/2 מכמות הירקות ומעל 2 כפות בשמל, רפדו שוב בדפי לזניה, ומעל השכבות כמו בשכבה הקודמת.

לזניה ללא לקטוז  0

כסו הכל בדפי הלזניה, מירחו את שאר רוטב העגבניות מעל ואת שאר הבשמל.

כסו היטב בנייר כסף, אפו 20 ד', הסירו את הנייר ואפו עוד 10 – 15 ד', עד הזהבה קלה.

לזניה ללא לקטוז

קררו מעט לפני ההגשה.

לזניה ללא לקטוז  2

 

2 thoughts on “לזניה תרד ופטריות פרווה – ללא לקטוז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *