עוגת שמרים שוקולד בחושה

עוגת שמרים בחושה  1

את העוגה הזו ראיתי ברשת, והחלטתי לנסות, השארתי במתכון את הרעיון  הכללי של בצק במירקם רך מאד כמו של עוגה בחושה ואת השאר שיניתי לפי ראות עיניי. התוצאה היתה נהדרת, עוגה ריחנית ועסיסית משמרים עם מירקם של עוגה בחושה, ההכנה קלה מאד גם למי שמפחד משמרים, מההתעסקות עם בצק. פה הבצק רך ביותר ומצליח גם לטירונים ביותר באפיה, והטוב ביותר הוא שאם הבצק נקרע בדרך, לא חשוב, הכל מסתדר באפיה.

עוגת שמרים בחושה  3

אז קדימה לעבודה.

3 כוסות קמח לעוגות

1/2 חב' שמרית

3/4 כוס מים פושרים

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

1 צנצנת ממרח נוטלה

שטרויזל

3/4 כוס קמח לעוגה

3 כפות סוכר

90 ג' חמאה

למריחה

1 ביצה

1 כף חלב

2 תבניות אינגליש משומנות

ההכנה

שימו כל החומרים במעבד מזון, עם וו גיטרה ערבלו היטב לקבלת בצק רך מאד. שימו לב שכל הקמח נטמע היטב והבצק אחיד. העבירו לקערה משומנת, כסו בניילון והעבירו למקרר לשעה.

עוגת שמרים בחושה  10

חממו תנור 170 מעלות

הוציאו את הבצק מהמקרר, קמחו היטב משטח עבודה, שימו קמח גם על הידיים, חלקו את הבצק לשניים, רדדו כל חלק למלבו בגודל כ – 30 ס"מ, הבצק רך וזה בסדר, אם נדבק הוסיפו מעט קמח.

מירחו 3 כפות גדושות ממרח נוטלה על הבצק. מירחו בזהירות, אם נקרע קצת לא נורא, לא חייבים מריחה אחידה ויסודית, הכל מסתדר באפיה.

עוגת שמרים בחושה  9

גלגלו לרולדה, חלקו את הבצק לשניים,

עוגת שמרים בחושה  8

לפפו לצמה, העבירו לתבנית אינגליש. נקרע בדרך? לא נורא, הכל מסתדר באפיה.

עוגת שמרים בחושה  7

הכינו את השטרויזל – שימו את כל המיצרכים במעבד מזון, ערבלו לפירורים כמו חול, אם יש גבישים גדולים מדי הוסיפו 1 כף קמח.

ערבבו היטב את הביצה והחלב, מירחו את הרולדות בנדיבות בתערובת, פזרו מעל את הפירורים.

עוגת שמרים בחושה  6

אפו כ -40 ד', עד הזהבה קלה. בידקו עם קיסם האם העוגה יציבה ולא דביקה.

עוגת שמרים בחושה  5

קררו מעט ותיהנו מעוגה נפלאה !!!!

עוגת שמרים בחושה  2

 

2 thoughts on “עוגת שמרים שוקולד בחושה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *