השקדים של ע.

שקדים  3

ע. הוא חבר טוב ויקר שלנו, הוא גם חובב בישול מצטיין. המכון לשקדים הקלויים והטעימים האלה הוא שלו. כמובן שקיבלתי את האישור לפרסם. תיזהרו השקדים טעימים במיוחד וממכרים ביותר !!!!!

בזמן הקניה בקשו שקד קטן ואימרו שאתם רוצים שקד לקליה. אני מעדיפה את הזן האמריקאי

תהליך הקליה אורך זמן רב, אבל לא נורא, השרו בבוקר, חיזרו בצהריים ואפו עד הערב.

שקדים  3

1/2 ק' שקדים לא קלויים

3 כפות מלח

300 סמ"ק מים (בערך 1/2 1 כוס)

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית קינמון

ההכנה

להמיס את המלח במים, להוסיף את המים לשקית הניילון של השקדים. (אם אין שקית השתמשו בקערה), המים צריכים לכסות את כל השקדים. השרו למשך 5 שעות.

שקדים  5

חממו תנור לחום של 130 מעלות, סננו את השקדים, פזרו אותם בתבנית אפיה, ערבבו את הסוכר עם הקינמון היטב, פזרו על השקדים וערבבו היטב את הסוכר עם השקדים.

שקדים  4

אפו כ – 4-5 שעות, ערבבו מדי פעם את השקדים, בידקו אם השקד מוכן, קררו, העבירו לכלי סגור. עכשיו, השתדלו לא לגמור הכל מיד.

שקדים  1

 

2 thoughts on “השקדים של ע.

  1. היי שפרה,
    בוקר טוב,
    האם צריך לערבב מדי פעם בתנור?
    איזה טעם יש לשקדים בסופו של התהליך? האם הסוכר נותן טעם מתוק? כי יש מעט מאוד ממנו.
    אנא בדקי גם לגבי האפשרות להכין את השקדים שיצאו מלוחים בסוף.
    תודה רבה
    יפה

  2. הי יפה,
    כן, מדי פעם יש לערבב. הטעם בסופו של דבר הוא עדין מאד – כלל לא מתוק וגם לא מלוח כמו בשקדים הקלויים שאנו קונים.
    אנחנו מאד מאד אוהבים את הטעם וכך גם כל מי שטעם. אני ממליצה לנסות ולראות.
    סופ"ש נעים, שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *