דג סול בטמפורה סיידר

סול בטמפורה  1

שעת צהריים, מתחשק לכם משהו טעים ומהיר, הנה הצעה – דג סול בטמפורה. החיסרון הגדול הוא שזה כל כך טעים שרוצים מנה נוספת, חיסרון נוסף או אולי יתרון שרצוי להכין ולאכול מיד. חימום –  רק בתנור ולא במיקרו. אנחנו אכלנו גם קר וניהננו מאד.

לדג הסול יש טעם חזק של ים שלא תמיד אוהבים לכן נשרה את הדג בלימון ורוטב סויה.

אני השתמשתי בסיידר – בירה, משקה נהדר מר – מתקתק, ניתן לקנות במרכולים ובחנויות היין. כמובן שניתן להשתמש בבירה רגילה.

סול בטמפורה  8

1 חב' נתחי סול מופשר

1/2 כוס מיץ לימון משומר

2 כפות רוטב סויה

בלילה

3/4 כוס סיידר – בירה / בירה (לבנה או שחורה)

1 ביצה

1/2 – 3/4 כוס קמח רגיל

מלח, פלפל

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

שמן לטיגון

סול בטמפורה  2

ההכנה

לשטוף היטב את הנתחים המופשרים, לייבש מעט, להניח בתבנית גדולה, לזלף עליהם את מיץ הלימון והסויה, להשרות כרבע שעה (אפשר עד חצי שעה).

סול בטמפורה  7

לשים את כל מרכיבי הבלילה בקערה, הבלילה צריכה להיות מעט סמיכה – אנחנו מוסיפים לה את הדג שמכיל נוזלים ואז הבלילה נוזלית יותר. לשים את כל ניתחי הדג בבלילה, לצפות אותם היטב.

סול בטמפורה  7

לחמם שמן במחבת שטוח, השמן לא צריך להיות עמוק מאד אבל גם לא מעט מדי, לטגן את הנתחים עד הזהבה משני הצדדים, להפוך בזהירות עם מרית כדי שלא יתפרק לנו, להעביר לנייר סופג.

להגיש עם סלט ולימון ליד.

סול בטמפורה  3

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *