צלי כתף פולני

 

צלי פולני 6

יום שישי אחד התארחנו אצל חברים, אחת המנות שהוגשו היה צלי. אני לא "חסידה" גדולה של בשר כך שלקחתי מנה קטנה שמהר מאד התחלפה למנה מכובדת מאד. הצלי היה מעולה. טעים, רך ועסיסי ביותר. כמובן שמיד שאלתי ובררתי על מקור הבשר. התברר שזה בשר צלי פולני שמייבא רמי לוי.      מי שקרא את הפוסט שכתבתי על הטיול לפולין הבין כי האוכל שם היה חוויה, טעים, מגוון, טרי בקיצור אהבנו מאד. לכן כששמעתי שמקור הבשר פולני, הוא כבר קיבל כמה נקודות ממני. החברים שלנו נולדו בפולין ומהם גם קיבלנו טיפים רבים לפני הטיול. מחברתי למדתי כי הבישול הפולני לא מכיל תבלינים רבים. מלח, פלפל וזה הכל. אני רגילה לצלי עם השקעה של יין, ירקות שורש, עגבניות, ציר בשר ומה לא. והנה, מינימום של השקעה נותנת כזו תוצאה.

צלי פולני 4

כמובן  שהלכתי לרמי לוי, קניתי בשר, הכנתי, כלום השקעה ועבודה והתוצאה היתה נפלאה !!!! אני ממליצה ביותר.

במידה ואתם ממשיכים את הבישול בתנור בשלו בסיר המתאים לכך.

צלי פולני 5

 

אני בטוחה שגם אם תשתמשו במקור אחר של בשר טוב התוצאה תהיה טובה.

צלי פולני  1

נתח של 1/2 1 כתף צלי פולני

1 בצל גדול מאד קצוץ

מלח, פלפל

2 עלי דפנה

צלי פולני  3

 

ההכנה

הפשירו היטב את הבשר, שיטפו ויבשו.

בסיר רחב המכיל את כל הנתח שימו 3 כפות שמן קנולה, הוסיפו הבצלים וטגנו עד הזהבה קלה. הוסיפו הנתח, טגנו מכל הצדדים לסגירת הבשר. הוסיפו מים בכמות שתגיע עד מחצית גובה הבשר, מלח ופלפל כמה שאתם אוהבים ואת עלי הדפנה. הביאו לרתיחה. עכשיו תחליטו אם אתם ממשיכים על הכיריים או בתנור. אם בכיריים הנמיכו החום ובשלו כשלוש שעות בחום נמוך. תנור – חום של 160 מעלות למשך 3 שעות.

קררו לגמרי את הנתח, הוציאו מהרוטב, פירסו, סננו את הרוטב שיהיה חלק, הוסיפו את הרוטב לפרוסות הבשר, חממו מעט והגישו.

צלי פולני 7

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *