סלט סביח

P1020005

את הרעיון למנה יפהפייה זו קיבלתי בשיטוט ברשת, החלטתי לנסות אותו בחנוכה באחד הערבים  בהם היינו מוזמנים, הסלט נחל הצלחה רבה ומאז הוא אומץ אצלנו בבית.

יש כמובן שינויים מהמתכון המקורי  לפי ראות עיניי.

יש במתכון רוטב מנגו צ'אטני, אותו אני קונה בחנויות כמו ספייסס, לגעת באוכל וכו'. כל רוטב של סאטה  או צ'אטני יתאים או כל רוטב פיקנטי אחר.

אל תיבהלו מהרשימה הארוכה, המתכון פשוט וקל ממוצרים שכמעט את כולם יש בדר"כ בבית.

P1020006

לחצילים

3 חצילים שטופים ופרוסים לפרוסות ברוחב חצי ס"מ

שמן זית

מלח, פלפל

אבקת שום גבישי

רוטב טחינה 

רצוי להכין לבד, אני בטוחה שאתם יודעים איך כמובן שניתן לקנות מוכן.

4 ביצים קשות פרוסות

סלסה עגבניות

3 עגבניות מגורדות / קצוצות קטן

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

1 שן שום כתושה

עלים ירוקים

חופן פטרוזיליה קצוצה

5 ענפים בצל  בצל ירוק קצוץ

אופציה – כך אמבה, רוטב צ'אטני

P1020007

ההכנה

החציל – תבנית גדולה של תנור האפיה, לחמם את התנור למצב גריל, למרוח שמן זית על פרוסות החציל, לפזר מעל מעט מלח, פלפל ושום גבישי, לקלות עד מצב הזהבה קל. ניתן להכין יום מראש. לחתוך את הפרוסות לחצי.

לערבב את כל חומרי הסלסה.

הרכבת המנה

 

לסדר בשכבה אחידה את פרוסות החציל, מעל לזלף טחינה ביד רחבה, במידה ושמים אמבה או צ'אטני, לפזר בטיפות קטנות מעל הטחינה.

מעל החציל לסדר את פרוסות הביצים הקשות

P1020004

על הביצים לזלף את הסלסה, מעל הסלסה לפזר את תערובת העלים הירוקים ומעל כל הסלט היפה הזה לזלף טחינה.

להסביר לאוכלים שיש לקחת כף מתחתית הצלחת כדי להנות מכל הטעמים הניפלאים.P1020008

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *