לחם בריאות

לחם בריאות  8

אין דבר מהנה יותר מאשר להכין לחם בבית. לחם שהכנתם לבד, הריח המדהים שמתפזר בבית, התוצאה המענגת, הידיעה של מה שאנחנו מכניסים ללחם שהוא המוצר הבסיסי ביותר שלנו, כל זה מענג ביותר. אני מאד מאד אוהבת להכין לחם בבית ומזה שבועות מספר לא נכנס לביתנו לחם קנוי. אולי יש לי את הגנים ואת הזיכרון המשפחתי שלי – למשפחה של סבי וסבתי היתה מאפיית לחם בעיר העתיקה בטבריה ששירתה את כל התושבים בעיר. כנראה שמשהו עבר אלי.

הכנת הלחם היא מאד מאד קלה – מכניסים את כל המרכיבים למיקסר, מפעילים עם וו גיטרה ומתחילים לערבל..  כל התהליך אורך מספר שעות בשל ההתפחות אבל אם תתכננו נכון את הזמן לא תהיה לכם בעיה. שימו להתפחה, וצאו למספר שעות, חיזרו והמשיכו. עד לקבלת התוצר הסופי. נסו ואל תפחדו, לא תתחרטו. לגבי התפחה – לא חייבים זמן ממושך, גם שעה או חצי שעה לעיתים מספיקות. התבוננו בבצק – אם תפח מאד זה מספיק.

לחם בריאות 7

1/2 2 כוסות קמח שיפון

1 כוס קמח מלא

1/2 1 כוסות קמח שטיבל מס, 2

2 כוסות מים פושרים

2 כפות שמרים

1 כף אבקת אפיה

2 כפות סוכר דמררה / חום

5 כפות שמן זית

1 כוס גרעינים – חמניות, דלעת, אגוזים, סמסום וכו'.

שתי תבניות אינגליש גדולות !!!!

ההכנה

שימו בקערה 1/2 1 כוס מים פושרים, את השמרים והסוכר, ערבבו מעט, הוסיפו את כל הקמחים ואת כל שאר המוצרים, ערבלו עם וו הגיטרה, הוסיפו את 1/2 כוס המים הנותרת. ערבלו כ – 5 ד'. העיסה מעט רכה וזה בסדר.

לחם בריאות  1

הכינו קערה גדולה נוספת, שימו בה 3 כפות שמן זית, בעזרת הידיים מירחו את כל הקערה בשמן, העבירו את כדור הבצק לקערה המשומנת, גלגלו את הבצק כדי שכולו יהיה מצופה בשמן, כסו בניילון נצמד והעבירו להתפחה. אני אוהבת להתפיח בתוך המיקרו. כמה זמן ? כמה שיש לכם משעה עד שלוש ארבע.

לחם בריאות  2

הוציאו את הבצק, טיפחו עליו מספר פעמים כדי להוציא את האויר, התפיחו שוב לפחות עד הכפלת הנפח.

הוציאו את הבצק, העבירו למשטח משומן מאד, חלקו את הבצק לשניים. גלגלו כל חלק בצק בשמן לגליל עבה באורך תבנית האפיה,

לחם בריאות  3

העבירו לתבנית, כסו את התבניות והתפיחו שוב כחצי שעה,  סמנו 3 חתכים בבצק,

לחם בריאות  5

חממו את התנור 200 מעלות.

לפני הכנסת התבניות לתנור הרטיבו את הידיים במים ומירחו מעט על הבצק. אפו 15 ד' בחום גבוה, הנמיכו את החום ל 170 מעלות ואפו 25 ד'. נוספות.

לחם בריאות  6

קררו לגמרי, תיהנו מהריח הנפלא, מימרח טוב או חמאה, תענוג !!!

אני פורסת את הלחם ומקפיאה.

לחם בריאות  9

7 thoughts on “לחם בריאות

  1. שלום שפרה,
    הלחם נראה כל כך טעים.
    כמה שאלות: השמרים-יבשים?
    קמח שיפון- 2 וחצי כוסות?
    האם ה"קרום" היבש שבראש הלחם נוצר מהמים שמורחים לפני האפייה? אם כן, איזו כמות של מים?
    חום גבוה-190 מעלות?
    תודה מראש

  2. שלום יפה,
    אכן הלחם טעים מאד, שווה לנסות
    השמרים שאני משתמשת לא יבשים אבל אין כל מניעה להשתמש בשמרים יבשים.
    קמח השיפון זה שתיים וחצי כוסות.
    המים על הבצק לפני האפיה – או להשתמש במתז ופשוט להתיז מעט מים על הכיכר או להרטיב מעט את היד במים ובעדינות למרוח עם כפות הידיים הרטובות את הבצק.
    החום הוא חום גבוה כמו שכתוב.
    בהצלחה
    שפרה

  3. שפרה, הצילו!
    התחלתי להכין את הלחם וכתוב שיש להוסיף סוכר. אבל לא נמצא ברשימת המצרכים. האם התכוונת כשרשמת א. אפיה לבעצם כף סוכר.
    תודה, יפה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *