עוגה לקפה של פעם

עוגה לקפה 6

כשטעמתי את העוגה הזו לפני מספר שבועות אצל שכנתי היה לי דה ז'וו מדהים. פעם קראו להם "עוגה לקפה". מה זה ?? עוגה מעט יבשה, בחושה בדר"כ, לא מסובכת במיוחד שכל אחד יכול להכין. העוגה הזו הזכירה לי את כל השנים שעברו בהם העוגות והמאכלים היו פשוטים יותר,  לא ניקראו בשמות מפוצצים  והוכנו ממרכיבים פשוטים אבל, הם היו טעימים !!!!!

כך גם עוגה זו. היא מורכבת מחומרים שיש בכל בית אבל היא טעימה מאד מאד. אני בטוחה שבני בייתי יאהבו מאד.

תודה כמובן לשכנתי על המתכון למרות  ששיניתי לפי ראות עיניי.

הכנתי את העוגה היום לחברה, היא זכתה למחמאות ותישבוחות, לא הצלחתי לצלם הרבה אבל הבטחתי שאעלה אותה לאתר היום כדי שיספיקו להכין מחר להדלקת הנרות, אז הנה העוגה.

עוגה לקפה 8

הבצק

250 ג' קמח תופח (כ – 3 כוסות ) / אריזה קטנה של קמח תופח

4 חלמונים

150 ג' חמאה מומסת

גביע יוגורט של 150 ג'

1 שקית סוכר וניל

קצף

4 חלבונים

1/3 כוס סוכר

1 אבקת פודינג וניל

3/4 כוס אגוזים מרוסקים

ריבה ללא סוכר לפי החשק מרוככת מעט במיקרו

3 כפות שוקולית

תבנית מלבנית 26

ההכנה

לערבב את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד.  לחלק לארבעה כדורים. שני כדורים לעטוף בניילון ולשים במקפיא, חלק אחד של הבצק לרפד את תבנית האפיה, לשטח בעזרת הידיים. אנחנו נשתמש רק בשלושה חלקים, מה עם השלישי ? הוא יהווה בסיס נפלא לכל פאי או קיש שתכינו. בינתיים הקפיאו אותו.

עוגה לקפה 4

להקציף את החלבונים עם הסוכר, להוסיף את הפודינג. לחלק את הקצף לשלושה, להוריד משני חלקים כפית גדושה ולהוסיף לחלק השלישי.

עוגה לקפה 2

הרכבת העוגה.

לשים מעל הבצק בתבנית כף גדושה של ריבה, כדי להקל על מריחת העוגה כדאי לחמם אותה מעט במיקרו, למרוח, לפזר מעל כף אחת של שוקולית, מעל לפזר אגוזים. לחלק את הקצף לשלושה חלקים, למרוח חלק אחד מעל האגוזים. המריחה מעט לא נוחה, לא נורא, זה לא מורגש כלל באפיה.

עוגה לקפה 3

לחמם תנור 180 מעלות.

להוציא כדור בצק אחד מהמקפיא, לגרד אותו במגרדת מעל הקצף. לעשות שיכבה נוספת של ריבה, שוקולית אגוזים וקצף, להוציא את הכדור השלישי, לגרד מעל ושוב ריבה, שוקולית, אגוזים ולסיים בחלק הגדול של הקצף. לפזר מעט סוכר דמררה מעל הקצף.

עוגה לקפה 5

לאפות 40 ד', עד הזהבה של הקצף, לקרר, לפזר אבקת סוכר. תשתדלו לא "ליישר" יותר מדי.

עוגה לקפה 7

 

 

 

 

3 thoughts on “עוגה לקפה של פעם

  1. שלום וחג שמח לך הגב' שפרה
    במתכון לעוגת קפה של פעם במרכיבי הבצק רשום 250 גר' קמח [ שתיים וחצי כוסות}
    שתיים וחצי כוסות זה לא 250 גר' אלא 350 גר' אודה לך אם תוכלי להסביר מה מבין השניים הוא הנכון ?
    אשמח לקבל תשובה כדי שאוכל להכין את העוגה ללא טעות. בתודה מראש מרים !

  2. שפרה חג שמח, רציתי להודות לך על המענה המהיר אתמול לגבי כמויות הקמח במתכון.
    עוגה שניראת לי מאוד טעימה, אבל מאוד קשה יהיה למרוח ריבה על בצק מגורד, איך בדיוק את עושה זאת ?
    וכמובן לא רשמת כמה ריבה למרוח בכל שלב. מאד רוצה להכין, אשמח אם תשתפי אותי מנסיונך. מודה לך מאוד על שפע המתכונים באתר שלך. מרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *