פסטה פטריות וארטישוק

פסטה פטריות וארטישוק  2

יום שישי בערב, שעה קסומה בה מרגישים שהשבת נכנסת, הכל נקי כבר לאחר שהגשם הרב שטף את כל הררי החול והאבק שכיסה את כולנו, לצאת החוצה ? לא מתחשק, רק חזרנו מבילוי ארוך, אבל מה לעשות ורעבים? ניזכרתי שביקרתי בחנות האהובה עלי – ספייסס וקניתי לבבות ארטישוק צלוי ופיטריות פורצ'יני יבשות. נכין פסטה. היתה חגיגה !!!

סלט טעים וכוס יין ליד ואתם מסודרים לגמרי. ברקע שומעים את הילדים הקסומים של בי"ס למוסיקה, מי צריך יותר ??

פסטה פטריות וארטישוק  1

הכמות היא לשני אנשים רעבים.

הרתיחו מים, שימו את חב' הפיטריות המיובשות בקערית, צקו מים רותחים עד כיסוי הפיטריות. זה הזמן להכין את הסלט.

250 ג' פסטה שאתם אוהבים תתחילו לבשל אותה כי הכנת הרוטב מהירה מאד.

פסטה פטריות וארטישוק  3

הרוטב

חב' פטריות פורצ'יני מושרות במים רותחים

5 לבבות ארטישוק צלוי

4 שיני שום

3 כפות שמן זית

2 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקים (הצעה – שיהיה תמיד בבית )

1/2 פלפל חריף שטוף

מלח, פלפל גרוס

שבבי פרמזן

פטרוזיליה קצוצה

ההכנה

הוציאו את הפיטריות מההשריה, לא לשפוך את מי ההשריה, יש בהם את כל טעמי הפיטריות. סחטו קצת וחיתכו לחתיכות קטנות, חיתכו כך גם את הארטישוק.

במחבת שיכיל גם את הפסטה, שימו את שמן הזית, חממו מעט, הוסיפו את השום ואת הקוביות הקפואות, ערבבו מעט, הוסיפו את הפלפל החריף, טגנו מעט, הוסיפו את הפיטריות והארטישוק,

פסטה פטריות וארטישוק 6

ערבבו, תבלו במלח ופלפל, טגנו 2,3, ד', הוסיפו את מי ההשריה, הנמיכו האש מעט והביאו לרתיחה. הוציאו את הפלפל החריף, זירקו.

בינתיים הפסטה מוכנה, סננו, לא לשטוף, העבירו למחבת,

פסטה פטריות וארטישוק 5

ערבבו עם הרוטב, כבו את החום. העבירו לקערת ההגשה, פזרו פטרוזיליה ופרמזן, סלט, כוס יין. זהו, ארוחת ערב לתפארת.

 

פסטה פטריות וארטישוק  4

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *