פאי אגסים ושקדים

פאי אגסים  3

פאי האגסים הולך ותופס לאט לאט את מקומו במדור הקינוחים במסעדות ואין מה להגיד, מגיע לו. האגס הוא עדין מאד בטעמו, קל לטיפול ואולי החשוב מכל – נמצא במרכול באגף השימורים !!! אגס משומר מתאים לא פחות מאגס טרי להכנת עוגות ומאפים. אם פעם התפארנו בפאי התפוחים היום אין ספק –  הפרי ששולט באגף הקינוחים והעוגות הוא האגס.

פאי אגסים  4

הפאי שלנו הוא בצק פריך בסיסי, בהחלט ניתן להשתמש בקנוי של מעדנות להקלה בהכנה, קרם שקדים עדין ומעל אגסים.

בצק פאי פריך

1/2 1 כוס קמח

2 כפות קורנפלור

100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 תמצית וניל

1 חלמון

3 כפות חלב

תבנית של פאי בגודל 26 משומנת

שימו את כל החומרים חוץ מהחלמון והחלב במעבד מזון, ערבלו, הוסיפו את החלמון והחלב, ערבלו לפירורים גדולים.

פאי אגסים  6

רפדו משטח בניילון נצמד, העבירו את הפירורים לניילון, לושו את הבצק למירקם אחיד, צרו עיגול חלק, עטפו בניילון הנצמד והעבירו למקרר לשעה.

פאי אגסים  5

אחרי שעה, קמחו משטח עבודה, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו את הבצק לעיגול שיכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות, העבירו בזהירות את הבצק לתבנית, רפדו אותה, לא נורא אם נקרע מעט, תהדקו, העבירו למקרר לשעה. לאחר שעה, חממו תנור 180 מעלות, שימו נייר אפיה על הבצק, פזרו גרגירי שעועית או חומוס ואפו 10 ד'.

אם אתם רוצים לחסוך את הזמן של הכנת הבצק – קנו מוכן

בזמן שהבצק בתוך התבנית במקרר הכינו את המלית

קרם שקדים

3 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 שמנת 15%

1/2 כוס סוכר

200 ג' שקדים טחונים

1 פודינג וניל אינסטנט

3 כפות קמח תופח

שימו הכל במערבל, ערבבו היטב למירקם אחיד, צקו על הבצק האפוי מעט.

אגסים

1 קופסא אגסים מוכנים, מסוננים ופרוסים

ניתן כמובן להכין לבד

8 אגסים קלופים, פרוסים לחצי, נקיים מגרעינים

5 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

1 כף ליקר

שימו את האגסים בסיר, הוסיפו מים סוכר והליקר, הרתיחו, בשלו 5 ד'. קררו, פירסו לפרוסות

סדרו את האגסים על קרם השקדים, אפו כ – 50 ד', בידקו שהמלית התייצבה מעט, אם לא הוסיפו עוד 5 ד' לאפיה.

פאי אגסים  2

הגישו עם גלידה, נפלא !!!

פאי אגסים  1

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *