קראמבל מהיר וקליל

קראמבל תפוחים  1

קינוח התפוחים הוא אחד הנפוצים ביותר במסעדות בארה״ב. אם זה ה Appel pie, אם זה הקראמבל תפוחים או מאפין תפוחים. כיוון שטיילנו בניו אינגלנד, בסיס מטעי התפוחים של ארצות הברית הרי בכל מסעדה, בית קפה או קונדיטוריה התפוחים כיכבו.  את המתכון הזה קיבלתי באחד מבתי המלון בו שהינו, שף מסעדת המלון שיתף אותי בשמחה, הנה הוא לפניכם.

קראמבל תפוחים  2

ההכנה קלה מאד, מהירה, מירב העבודה זה קילוף התפוחים. יתרון נוסף הוא – סיום האפיה נעשה ממש לפני ההגשה.

כמות התפוחים הוא לפי מספר המנות, מנסיון כדאי להכין כמות כפולה.

8 תפוחים קלופים, חצויים לחצי, נקיים מחרצנים

50 ג׳ חמאה מומסת

1 כף סוכר חום

2 כפות סוכר

מעט קינמון

קראמבל

50 ג׳ חמאה

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

3/4 כוס קמח

תבנית שתכיל את התפוחים מרופדת בנייר אפיה

ההכנה

חממו תנור 180 מעלות

פירסו את חצאי התפוחים לפרוסות דקות, לא עד הסוף, שהחצאים ישארו מחוברים, הניחו בתבנית כשהחלק המעוגל כלפי מעלה, ערבבו את החמאה המומסת, הסוכר והקינמון, מירחו בעזרת מברשת את התפוחים ברוטב, אפו 20 ד׳,

קראמבל תפוחים  5

ניתן להכין עד שלב וכרבע שעה לפני ההגשה להמשיך

בינתיים הכינו את הקראמבל – שימו את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון, ערבלו לקבלת פירורים. פזרו את הפירורים על התפוחים האפויים, אפו 15 ד׳

קראמבל תפוחים  4

הגישו עם כדור גלידה.

קראמבל תפוחים  3

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *