ליפתן פירות יבשים

 

ליפתן פירות יבשים  1

הליפתן הזה אצלי הוא אחד מסמלי החג. בבית ילדותי לא היה ראש השנה או פסח בלי ליפתן הפירות היבשים. אני אף פעם לא הכנתי אותו, תמיד הצטייר בקינוח בנלי ולא מושך דיו. עד אשר ראיתי את פרוסות  התפוחים היבשום.  ואיפה ? בסלובניה. במרכול הקטן בכפר בו השתכנו, ראיתי במרכול שקית של פרוסות שמנמנות ועסיסיות של תפוחים מיובשים. קניתי שקית אחת, טעמתי ואורו עיניי. השנה אכין את הליפתן ששנים לא הגיע לביתנו. מיד רכשתי שתי שקיות נוספות (אחת כמובן נגמרה בדרך…..), והנה הוא לפניכם במלוא פארו. טעים, קליל ולא מתוק מדי, מקווה שתיהנו כמוני.

ליפתן פירות יבשים  2

הטוב בקינוח זה שניתן להכינו מספר ימים מראש. עם כדור גלידה מעל – פינוק אמיתי.

200 ג' פרוסות תפוחים יבשים

200 ג' מישמש יבש

200 ג' שזיף מיובש מגורען

200 ג' צימוקים

1/2 כוס סוכר

2 פרוסות לימון

1/2 כפית תמצית וניל

מים לכיסוי התכולה

קערת זכוכית – רצוי.

ההכנה

שיטפו היטב את כל הפירות, שימו בסיר גדול, הוסיפו את כל המיצרכים, כסו במים ועוד קצת, השקיעו את הפירות במים (הם צפים), בידקו אם המים מכסים לגמרי, אם לא הוסיפו עוד מעט, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו חצי שעה, קררו, העבירו לקערה יפה, כסו וקררו היטב לפני ההגשה.

ליפתן פירות יבשים  1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *