סלט פנצנלה וקרוטונים

סלט פנצנלה  1

אחד הסלטים האהובים ביותר. סלט יפה במיוחד לעיניים וטעים לחיך. אחד הנכדים שלי שטעם אותו אמר – מעדן אמיתי. יש בסלט ירקות, גבינה וקרוטונים. לארוחה בשרית לא חייבים להוסיף גבינה, הסלט נפלא גם בלעדיה.

את הקרוטונים הכנתי בעצמי, ההבדל בין קנוי למוכן גדול מאד, ההשקעה בעבודה היא כלום כך ששוה לכם להשקיע. כל מה שצריך הוא לחם לבן או חלה. אל תכינו פחות, שימרו בקופסא סגורה מספר שבועות.

 כמו כן אני השתמשתי במוצרלה אייכותית ניתן כמובן להשתמש בפטה 5% מחלב עיזים (האהובה עלי) או רגילה.

הכמות היא לקערה די גדולה, תורידו כמויות לפי הצורך.

סלט פנצנלה  2

עגבניות שרי  חצויות – בערך 1/2 1 כוס

1 פלפל אדום פרוס לקוביות גסות

1 פלפל כתום / צהוב פרוס לקוביות גסות

1 בצל סגול פרוס

1/2 כוס זיתי קלמטה שטופים במים רותחים להסרת המליחות, חצויים

2 כדורי מוצרלה / פטה פרוסים 

1/2 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, טימין, ריחן, נענע

קרוטונים (מתכון בהמשך)סלט פנצנלה  4

רוטב ויניגרד

5 כפות שמן זית

1/2 כפית חומץ בלסמי

1/2 כפית רכז רימון

1/2 כפית חרדל

מלח, פלפל

1 שן שום גרוסה

1 כפית דבשסלט פנצנלה  3

לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב

לשים בקערה את כל מרכיבי הסלט, לפני ההגשה לצקת את הרוטב על הסלט ולהנות

קרוטונים

1 חלה / לחם לבן פרוס לקוביות קטנות

3/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל,

1/2 כפית של – אבקת שום, פפריקה, רוטב קייז'ון, 2 כפות תבלין עשבי  תיבול 

ערבבו היטב את כל מרכיבי התיבול, חממו תנור לחום של 180 מעלות

שימו את קוביות הלחם בתבנית אפיה, פזרו לשכבה אחת, זלפו את הרוטב לאט כך שיכסה את כל הלחם.

קרוטונים  2

אפו עד הזהבה כ- 20-25 ד', קררו ושימרו בקופסא סגורה.  

קרוטונים  1

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *