פאי רועים על בסיס בורגול

פאי רועים  1

בוודאי קרה לכם לא פעם שקניתם בשר בקר טוב לצליה אבל לא הצליח ?? אני בטוחה שכן. בכל אופן זה קרה לי. קניתי נתח בשר סינטה יפה ועסיסי, הכנתי לפי כל כללי הטקס, הוגש לשולחן אחר כבוד ושם הוא נשאר בבושת פנים. אני "ניתקעתי" עם קופסא מלאה פרוסות בשר יקר שאיש לא רצה בהם. לזרוק ?? חלילה, נמחזר. החלטתי להכין פאי רועים אבל כמובן נשנה לפי ראות עיניי. נוריד את כמות תפו"א לחצי ויותר, הבסיס יהיה בורגול, המלית תהיה הבשר שלא צלח. התוצאה היתה נפלאה !!! ממליצה מאד. כמובן שבדר"כ אין לנו בשר צלוי לכן נכין מבשר טחון. התוצאה תהיה טעימה באותה מידה.

לתפוחי האדמה הוספתי גזר שקישט את הצבע הלבן והוסיף טעם. המתכון נראה ארוך ומייגע אבל ההכנה קלה מאד ותוצאה שווה את כל המרכיבים הרבים.

הכמות היא לתבנית מלבנית 26

מלית בשר

1 ק' בשר טחון 

3 בצלים קצוצים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן קנולה

1 כוס אפונה וגזר מוקפאים שהפשרנו במים רותחים

1 קופסא עגבניות מרוסקות

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

3 כפות קמח תופח / קורנפלור

1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים – טימין, פטרוזיליה, רוזמרין וכו'

מלח, פלפל

1 כף פפריקה / פפריקה מעושנת

1 כפית קייג'ון

1 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

צקו למחבת את השמן, חממו, הוסיפו את הבצל, כסו את המחבת וערבבו מדי פעם – חסכון אדיר בשמן, הוסיפו את השום, ערבבו, הוסיפו את הבשר, פוררו לפירורים, הוסיפו את כל החומרים, בשלו בחום נמוך עשרים דקות, קררו.

אם אתם מכינים משאריות של בשר – שימו את הבשר במעבד מזון, פוררו לפירורים, המשיכו את המתכון כמו הבשר הטרי. ניתן להכין יום מראש.

פאי רועים  6

תפוחי אדמה וגזר

5 תפוחי אדמה נקיים חתוכים גס

3 גזרים נקים חתוכים גס

מלח, פלפל

1 ביצה

חלב כ – 1/4-1/2 כוס / חלב סויה

25 ג' חמאה / מחמאה

שימו בסיר את תפוחי האדמה והגזר, בשלו עד ריכוך, הכינו פירה, הוסיפו את כל החומרים. הזהרו עם הביצה שלא תתבשל. הפירה צריך להיות אחיד ולא מיימי.

בורגול

1/2 1 כוס בורגול דק

3 כוסות מים רותחים

1 קוביה שום קפוא

2 קוביות עשבי תיבול איטלקיים קפואים

מלח, פלפל

1 כפית כמון

1 כפית קייג'ון

1 כפית פפריקה

1/4 כוס שמן זית

1 כף קמח תופח

שימו את הבורגול בקערה יחד עם הקוביות הקפואות, הוסיפו את המים הרותחים , השרו כעשרים דקות, סננו, הוסיפו את כל החומרים, ערבבו.

סומסום לקישוט

הרכבת המנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות

שמנו מעט את התבנית בשמן זית, העבירו את כל תכולת הבורגול לתבנית, פזרו היטב בתבנית באופן שווה, מעל שימו את הבשר,

פזרו באופן שווה ומעל את הפירה. מירחו באופן שווה את הפירה,

פאי רועים  5

בעזרת מזלג צרו קישוט יפה, פזרו את הסומסום.

פאי רועים  4

אפו 30 ד', עד הזהבה.

פאי רועים  3

המתינו כ – 20 ד' להתייצבות המאפה. הגישו עם טחינה. נהדר !!!!

פאי רועים  2

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *