סלמון, הדג האולטמטיבי, הנפוץ ביותר, הנגיש ביותר ואחד האהובים על כולם מגדולים ועד קטנים ועוד לא אמרנו כלום על סגולותיו הבריאותיות.
הפעם הקוביות מושרות במרינדה ואפויות צ'יק צ'ק. אני בדר"כ קונה סלמון טרי בלי עור אבל כמובן ניתן להכין מסלמון קפוא.
1 פילה סלמון מדג שלם נקי חתוך לקוביות 3X3
מרינדה
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב טריאקי
3 כפות שמן זית
כף שמן סומסום
4 שיני שום מגורדות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
מלח, פלפל
ההכנה
שימו את הקוביות השטופות בקערה שטוחה (כדי שרוב הקוביות יהיו ברוטב), הוסיפו את כל מרכיבי הרוטב לקערה, ערבבו הכל היטב והניחו בצד לפחות 1/2 שעה, עד 3 שעות.
חממו תנור ל – 200 מעלות, שימו את הקוביות בתבנית אפיה אחת ליד השניה, שימו מעל מעט רוטב ואפו 15 ד'. קררו מעט והגישו.
כתיבת תגובה