לזניה מנגולד וקייל

לזניה מנגולד  7

הגיעו עלי מנגולד טריים ורעננים לשוק הקוראים להכין מנה טעימה. ליד המנגולד היו עלי קייל – הכוכב הבריא התורן, מלאים הבטחות שאם נאכל אותם – יעלמו  כל הבעיות הבריאותיות שלנו ונהיה יפים, חזקים ובריאים. לא נקנה ??

לזניה מנגולד  5

 

במלית שילבתי את שניהם והתוצאה היתה נהדרת. הלזניה מאד מאד מומלצת. טעימה ויפה, קלה להכנה. מומלץ.

לזניה מנגולד  6

1 חב' עלי לזניה

העלים הירוקים

1 חב' עלי מנגולד או 6 עלים גדולים, 

1 חב' עלי קייל או 4 עלים 

2 כפות שמן זית

1 בצל / פרסה קצוצים

3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

רוטב בשמל

50 ג' חמאה

4 כפות קמח

3 כוס חלב

מלח, פלפל

אגוז מוסקט מגורד

1 צנצנת רוטב עגבניות ברילה

חופן גדול קשקוול מגורד

תבנית מרובעת 26 משומנת

ההכנה

העלים הירוקים

שיטפו היטב, קצצו גס – הסירו את החלקים הלבנים בתחילת העלה, בשאר השתמשו.

לזניה מנגולד  1

במחבת שימו את השמן, חממו, הוסיפו את הבצל / פרסה, טגנו עד הזהבה, הוסיפו את העלים  ואת  השום, לכמה דקות,  עד שיתרככו מעט, תבלו במלח ופלפל, הסירו מהחום.

לזניה מנגולד  2

הכינו בשמל – בסיר קטן שימו את החמאה, המיסו, הוסיפו את הקמח, ערבבו מהר עד שיספג, הוסיפו את החלב, ערבבו היטב הזהרו שלא ישארו גושים, בשלו מספר דקות עד הסמכה, תבלו במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, הסירו מהחום.

הרכיבו את הלזניה – שימו שכבה של עלי לזניה בתחתית התבנית, מעל פזרו את העלים הירוקים, פזרו מעל את הקשקוול, שימו 1/3 מרוטב הבשמל,

לזניה מנגולד  3

מירחו באופן שווה, שימו שכבה נוספת של עלי לזניה, מעל את רוטב העגבניות ושוב 1/3 בשמל,

לזניה מנגולד  4

שכבה נוספת של עלי לזניה, בשמל הנותר, פזרו מעל גבינת קשקוול, כסו בנייר כסף, אפו 20 ד', הסירו הנייר ואפו עוד 10 ד'. הוציאו, חכו מעט להתייצבות המאפה.בתיאבון.

לזניה מנגולד  8

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *