עוגת גבינה שונה לחלוטין ממה שהכרתם. אוהבים שמרים ?, אוהבים גביניות? קינמון? זאת העוגה עבורכם.
לפני חודשים רבים הכינה לנו בתי לחם חמאה ושום מדהים בטעמו. צורתו היתה שונה, לא לחם רגל אלה דפי לחם. בשבועות האחרונים צורת אפיית הלחם בצורה זו מככבת ברשת, ניזכרתי בלחם שבתי הכינה. אני לקחתי את צורת הכנת המאפה לכיוון המתוק והכנתי עוגת שמרים גבינה נפלאה. כיוון שאנו אוהבים קנמון ואת מאפי הסינבון האהובים מארה"ב (שעשו עליה לישראל), הכנתי עוגת קנמון נהדרת. לא לפחד משמרים, אם אתם נירתעים השתמשו בבצק שמרים קפוא. הוא בהחלט יכול להקל על ההכנה.
בצק
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 2 כפות שמרים
50 ג' חמאה מומסת
1 כוס חלב פושר
1 סוכר וניל
ההכנה
שימו את כל החומרים בקערת מערבל, בעזרת וו בגיטרה ערבלו במהירות גבוהה מספר דקות עד אש הבצק נאסף כולו מסביב לוו. העבירו לקערה משומנת בכף שמן , מירחו את הבצק בשמן – בעזרת הידיים. כסו את הקערה, התפיחו שעה. בינתייםהכינו את המלית
מלית גבינה
1 גבינת טוב טעם
1 גבינת סימפוניה בטעם טבעי 5%
1 גביע מעדן קרלו
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חלב
תמצית וניל
1 ביצה
1 כף קמח תופח
ערבבו היטב את כל החומרים למירקם אחיד.
2 תבניות אינגליש קייק משומנות
הרכבת העוגה
רפדו משטח עבודה בניילון נצמד, חלקו את הבצק לשני חלקים, רדדו את הבצק לריבוע – לא חייב להיות מדוייק. רדדו לעלה דק ככל הניתן. חלקו את המלית לשניים, מירחו על הבצק את המלית, חתכו את העלה ל – 5 חלקים רצועות – לא חייב להיות שווה, שימו את הרצועות אחת על השניה, חיתכו את העלים ל – 6 חלקים, שימו כל "חבילת בצק" בתבנית כאשר העלים עומדים.
המלית מעט נוזלת, לא נורא, איספו הכל עם הידיים או עם כף ושימו על הבצק. עשו שוב עם החצי השני.
הניחו את התבניות להתפחה של חצי שעה, חממו תנור 170 מעלות ואפו – 35 ד', עד הזהבה.
רוטב
1/4 כוס חלב
1 כפית סוכר דמררה טיפת תמצית וניל
חממו היטב, צקו את הרוטב על העוגה החמה.
150 ג' חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר
ערבבו היטב, חלקו לשניים, הכינו בדיוק כמו מלית הגבינה.
למי שרוצה לחם שום וחמאה מטרף – השתמשו בתבנית גדולה יותר,
ואת קוביות הבצק פירסו פעמיים. רדדו את כל כמות הבצק, המיסו 75 ג' חמאה, הוסיפו לחמאה 3 קוביות שום קפוא, ערבבו. מירחו את החמאה על הבצק פזרו אורגנו / טימין / בזיליקום / תערובת עשבי תיבול, כל מה שאוהבים והמשיכו כמו המלית המתוקה.
כתיבת תגובה