סלט ירוק בנגיעות צבעוניות ברוטב טחינה – סילאן

 

סלט ירוק ברוטב טחינה  1 שילוב של ירקות וטחינה תמיד מוצלח. החל מסלט קצוץ "ערבי", טבולה ועד לסלטים ה"עכשווייים" של מיני ירוקים ונבטוטים למיניהם. הרוטב נפלא ומקפיץ כל סלט גם ירקות הכי בנלי של כל ארוחת ערב. אתם יכולים לשחק עם הירוקים לפי טעמכם. הרוטב נשמר כיומיים במקרר.

את הכמות קשה לומר תלוי איזה גודל סלט אתם מכינים. הרוטב מספיק לסלט גדול למדי.

מבחר ירוקים – חסות למיניהן, עלי רוקט, עלים מונבטים – חמניות, ריחן, ארוגולה וכו'. פרי כלשהו – תפוח, אפרסמון, אגס, מנגו, אשכולית וכל פרי עונתי אחר.

ניתן גם להוסיף כרוב קצוץ, כרוב סגול, נבטים.

1 פלפל ציבעוני קצוץ

פרי כלשהו קצוץ

4 בצל ירוק קצוץ / 1/2 בצל אדום קצוץ

גזר פרוס לג'וליינים

חופן חמוציות / צימוקים

רוטב

1/4 כוס טחינה גולמית

4 כפות סילאן

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

2 כפיות שמן זית

3-4 כפות מים

1 כף מיץ לימון

2 שוני שום קצוצות

פלפל גרוס

חופן גדול אגוזים / שקדים / תערובת גרגירים לסלט או הכל.

סלט ירוק ברוטב טחינה  3

ההכנה

שימו בקערה את כל הירקות החתוכים

את כל חומרי הרוטב שימו בכלי של בלנדר ידני, ערבבו, אם הרוטב סמיך מדי הוסיפו מעט מים, טעמו ושפרו טעם.

לפני ההגשה צקו את הרוטב כמה שצריך, אין צורך להשתמש בכל הכמות, פזרו מעל את האגוזים והחמוציות והגישו. נפלא !!!!

סלט ירוק ברוטב טחינה  2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *