בלינצ'ס לפסח

בלינצס לפסח  2

בלינצ'ס אומנם מזוהה בביתנו במיוחד עם חג השבועות אבל כמובן שנהנים ממנו כל השנה. רציתי להכין עלי בלינצ'ס "אמיתיים" ולא להשתמש במצות ( למרות שגלילות ממצות הן נפלאות). השתמשתי בשלושה קמחים כדי ליצור עלה נעים וטעים בפה. קמח אורז, קמח תפו"א וקמח תופח כשר לפסח. לשלושתם מירקם דומה – כמו אבקה אבל התוצאה שונה מעלה העשוי רק מקמח תפוח האדמה. בגלל הקמח התופח העלים רכים ומאד נעימים למאכל, קמח האורז נותן טעם מיוחד וקמח תפו"א הוא די נייטרלי. הבסיס הוא לחלק כל כוס קמח לשלושה חלקים, 1/3 מכל סוג של קמח.

אנחנו אוהבים לטגן מעט את העלים – לא חובה. טעים מאד כפי שהם.

הכמות במתכון הוא ל- 16 יח' לא גדולות – קוטר המחבת 15 ס"מ. רוצים יותר – הגדילו כמויות. לחג אני בטוח אגדיל ואשלש את הכמות.

אני הכנתי מלית גבינה אבל כמובן שכל מלית מתאימה – בשר, כבד, שוקולד וכו'.

מלית בשר – נסו את המלית הנפלאה  במתכון הבלינצ'ס במלית בשר – היא מעולה !!!!

http://shifra-l.co.il/2014/09/18/%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%A6%D7%A1-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%A8

בלינצס לפסח  1

חביתיות

1/3 כוס קמח אורז

1/3 כוס קמח תפו"א

1/3 כוס קמח תופח לפסח

2 ביצים

1 כוס מים

2 כפות שמן קנולה

שימו את כל המיצרכים בכלי של בלנדר ידני, ערבלו למירקם אחיד.

בלינצס לפסח  9

שמנו  מחבת קטנה (קוטר 15 ס"מ), במעט שמן, בעזרת מצקת קטנה צקו בלילה, הטו את המחבת כל שהעיסה תפוזר על כל משטח המחבת,

בלינצס לפסח  8

טגנו, הפכו לצד שני, העבירו לצלחת. עשו כך עם כל העלים.

מלית גבינה

1 גבינת טוב טעם / ריקוטה

1/2 חב' גבינה לבנה 5%

4 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

מעט תמצית וניל

קורט קנמון

ערבבו הכל יחד.

הכנה העלים – שימו בכל עלה כפית מלית, מירחו מעט,

בלינצס לפסח  7

קפלו לפי ראות עינכם.

בלינצס לפסח  6

אם אתם מטגנים – חממו מחבת עם כף שמן, טגנו בכל צד מעט,

בלינצס לפסח  5

העבירו לנייר סופג, קררו.

בלינצס לפסח  4

קשטו את הבלינצ'ס – פזרו מעט אבקת סוכר, תותים, פירות, רוטב שוקולד. העיקר שיהיה חג שמח

בלינצס לפסח  3

 

 

10 thoughts on “בלינצ'ס לפסח

    • בקר טוב לאה,
      חבל לי מאד שיש בעיה להכנס לאתר. אני אברר זאת היום אבל אולי משהו בדרך פתיחת האתר אצלך לא עובד כי אני לא מקבלת תגובות כאלה מאף אחד אחר.
      מקווה מאד שיסתדר, אולי תנסי להרשם שוב לאתר?
      סופ"ש נהדר
      שפרה

    • העיקר שתיהני בנסיעתך, חג שמח
      בשבועות תכיני את הגירסה הרגילה
      חג שמח
      שפרה

    • לכל מי שלא מצליח לפתוח את האתר – איך אתם מגיבים בפוסט? אתם חייבים לפתוח את המתכון כדי להגיב בו
      מי שלא מצליח בבקשה לפרט – מה לא נפתח כל האתר, הכתובת, מתכון מסויים, באיזה מכשיר אתם מנסים להכנס, אייפון, אנדרואיד, מחשב נייד. ככל שתפרטו יותר יהיה אפשר לתקן טוב את הבעיה.
      חבל לי שאתם לא מצליחים להכנס לאתר
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *