מרק דגים

מרק דגים  7

החלטתי לפני כשבוע לעשות "מבצע" של קניית דגים. אני נוהגת לקנות דגים ב"חצי חינם", מחלקת הדגים מצויינת, שרות טוב ועצות בחינם. רק מה,!? אורך זמן רב…. הצטיידתי באורח רוח ושמתי פעמיי. הזמנתי את כל מה שרציתי, עשיתי סיבוב במרכול, קניתי וניגשתי לקחת את ההזמנה. הכל היה מוכן. ליד הפילטים שלי נחו כל חלקי הדג הנותרים – אידרות מלאות בשר יפה וכל ראשי הדג. מה לעשות עם זה ?? שאל המוכר? לזרוק אמרתי, מה??? הזדעק המוכר !!! למה ??? תכיני מרק דגים !! חשבתי רגע, מרק דגים אינו המרק האהוב עלי אבל בעלי מאד אוהב, נפנק אותו. ביקשתי שיארוז לי הכל ונסעתי.

היום, החלטתי לנסות להכין. הכנסתי פנימה כל מיני ירקות שהיו לי, את שאריות הדגים הרבות וקיבלנו מרק. האמת ? היה טעים מאד ואפילו אהבתי. הנה המתכון גם למי שלא כל כך אוהב. 

את הדגים לאחר שטיפה טובה, שמתי במים, חיממתי עד לחימום קל מאד, שפכתי המים ורק לאחר מכן הכנתי את המרק. 

כמובן שניתן להכין את המרק מדג שלם פרוס ונקי

מרק דגים  6

עצמות מכ – 6 דגים נקיים, חלוטים ומסוננים

מרק דגים  2

1 פרסה

1 פלפל אדום

2 תפוחי אדמה

5 שיני שום

2 כפות שמן זית

4 גזרים

2 גבעולי סלרי

1/2 פלפל ירוק חריף

2 קישואים

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

חופן כוסברה קצוצה / פטרוזיליה

7 גבעולי טרגון – עלים בלבד

3 עלי דפנה

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה

1 כפית קארי

1 כפית כמון

1 כפית סוכר

מים  לכיסוי 

ההכנה

לחתוך את כל הירקות לקוביות

מרק דגים  1

לשים בסיר מרק את שמן הזית, לחמם, להוסיף הפרסה, לטגן מעט, להוסיף את כל הירקות, חוץ מהעלים הירוקים, לערבב, להוסיף את הדגים והמים. לא להוסיף הרבה מים  – כ – 1 ס"מ פחות מכדי כיסוי. להביא לרתיחה, להוסיף את כל התבלינים, לערבב היטב, להנמיך החום ולבשל 20 ד'. להוסיף את הכוסברה והטרגון, לערבב

מרק דגים  4

להוציא בעזרת כף מחוררת את כל העצמות, להסיר את בשר הדג שנשאר עליהם, להחזיר לסיר, לקרר מעט, פרוסת לחם. בתיאבון.

מרק דגים  5

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *