מאפה קישואים ושבולת שועל

מאפה קישוא ושבולת שועל  6

מאפה טעים ביותר, קל להכנה,  שיניתי אותו לטובת מנת בריאות עם תוספת של שבולת שועל ושמן זית. החיסרון היחיד הוא זמן אפיה ארוך – כשעה.

המאפה פרווה – מתאים למאכלי בשר וחלב.

אני כמובן את כל הגירוד והחיתוך עשיתי במעבד מזון – לשיקולכם

מאפה קישוא ושבולת שועל  5

5 קישואים גדולים מגורדים

1 בצל גדול מגורד

עלים ירוקים בלבד של צרור בצל ירוק קצוצים דק

1/4 חב' שמיר קצוץ

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

1/2 כוס קמח תופח

מלח, פלפל

3 ביצים

סומסום / שבבי שקדים

תבנית 26 – רצוי מזכוכית משומנת

מאפה קישוא ושבולת שועל  4

ההכנה

חממו תנור ל – 170 מעלות

את הקישואים לאחר הגירוד סננו וסחטו מעט – יש הרבה נוזלים מיותרים. שימו את כל מרכיבי המנה בקערה, ערבבו היטב.

מאפה קישוא ושבולת שועל  1

העבירו את התערובת לתבנית המשומנת, פזרו מעל את הסומסום / שקדים,

מאפה קישוא ושבולת שועל  2

אפו כ – 55 ד'. בידקו בעזרת קיסם – אם עדיין דביק מדי – כסו את התבנית בנייר כסף ואפו 15 ד' נוספות. קררו.

מאפה קישוא ושבולת שועל  3

הגישו עם סלט ירקות, גבינות או ליד מנה בשרית.

מאפה קישוא ושבולת שועל  7

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *