צלי בקר עם חבושים

צלי חבושים6

אי אפשר לעבור את תקופת החגים בלי לפחות פעם אחת מנה של צלי בשר. בביקור במרכול ראיתי חבושים, אחיו החורג והנוקשה של התפוח עם קליפה קשה, קשה ביותר לקילוף ועוד יותר לחיתוך. גייסתי מיד את בעלי למשימה, שנינו ניזכרנו בליפתן הנפלא שחמותי היתה מכינה לנו. היא עמדה וקילפה כמות גדולה של חבושים לבד – כיום אנו מעריכים ויודעים שזו משימה לא קלה. (יחד עם עוד הרבה נוספות).

הצלי טעים ביותר, קל להכנה, מומלץ להכין יום קודם – הבשר הטבול ברוטב משתבח לאחר יום.

המצע שבו השתמשתי הוא "פרצלך" שהבאתי מגרמניה – בין  פסטה דקיקה בטעם מיוחד ואיטריות ביצים. כתחליף השתמשו בפסטה קצרה ודקיקה או בפתיתים, אורז או פירה תפוחי אדמה.

צלי חבושים 8

 

יש במתכון זרעי כוסברה – בינם ובין טעם כוסברה אין כל קשר, הם מוסיפים טעם מיוחד למנה. אם אין – וותרו.

אני אפיתי בתנור, תדאגו לסיר שיכול להכנס לתנור – הטוב ביותר סיר קדרה של חמין.

2 ק' בשר כתף חתוך גס

3 כפות קמח

1 בצל גדול 

4 גזרים

3 שורש פטרוזיליה

2 גבעולי סלרי

6 שיני שום חתוכים גס

1 קופסא קטנה עגבניות חתוכות – תוצרת איטליה

2 חבושים / 4 תפוחים / 4 אגסים  חתוכים גס

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית בהרת

1 כפית סוכר

3 כפות צ'ילי מתוק

3 כפות סילאן

1 כף פפריקה 

3 זרעי הל – לא חובה

2 כוסות יין

2 כוסות מים

סיר עמוק ורחב

ההכנה

את כל הירקות לחתוך לחתיכות גסות.

צלי חבושים  1

את הבשר לשטוף ולייבש,  לשים בקערה, לבזוק את הקמח על הבשר, לערבב עד שכל חתיכות הבשר יהיו מצופים בקמח.

לחמם 2 כפות שמן קנולה בסיר, להוסיף את הבצל, לטגן מעט, להוסיף את זרעי הכוסברה, לערבב מעט, להוסיף את כל הירקות ואת השום, לטגן מספר דקות,

צלי חבושים  2

להוסיף את הבשר, לערבב היטב,

צלי חבושים 3

להוסיף את כל התבלינים והנוזלים. להביא לרתיחה.

צלי חבושים 5

אם אתם מבשלים על הכיריים, הנמיכו החום ובשלו כשלוש שעות בחום נמוך. אם באפיה –  חממו תנור לחום של 150 מעלות, לאחר רתיחה,

צלי חבושים  6

העבירו הסיר לתנור למשך 3 שעות.

עד כאן אפשר להכין יום מראש, לשמור בקירור ולחמם כמובן לפני ההגשה.

צלי חבושים  7

הכינו את המצע שלכם,  סדרו יפה בצלחת הגשה גדולה את המצע, מעל את הבשר והפרי ותיהנו ממנה נהדרת.

צלי חבושים  9

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *