ניוקי ברוטב ערמונים ופטריות

ניוקי ערמונים  2

יום כיפור הולך ומתקרב, וגם שתי ארוחות שצריך להכין. לארוחה אחרי הצום אני מכינה מאכלים קלילים ולא מכבידים אבל גם שיהיה מה לאכול למי  שלא צם.

ניוקי אף פעם לא היה מאכל אהוב במיוחד על בני הבית – חוץ מבת אחת. והיא, מסכנה, כיוון שהרוב אינם אוהבים אני לא מכינה כלל ניוקי. הפעם, בשיטוט באחת מרשתות האוכל  המיוחדות והרבות,   מצאתי ניוקי מוכנים ניפלאים. מה עושים, איזה רוטב? ניוקי כשלעצמו אינו טעים במיוחד (לדעתי), מה שעושה אותו טעים זה הרוטב. ניזכרתי שבאחד האירוחים שהתארחנו אחת האורחות, (חברה ותיקה מאד ונחמדה במיוחד), הכינה סלט חם של ניוקי ערמונים. בבית נשארו לי חב' ערמונים. יש מנה.

ניוקי ערמונים  3

1 חב' ניוקי מוכנים במשקל של כ – 500 ג'.

2 סלסלות פיטריות שמפניון נקיות חתוכות גס מאד

1 שקית פטריות פורצ'ני מושרות ב – 1/4 כוס מים רותחים

4 כפות שמן זית

3 שקיות ערמונים חצויות

1 בצל / פרסה  פרוסים

5 שיני שום קצוצות

3 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקיים

מלח, פלפל

קורט מוסקט 

1/2 כוס יין לבן

1 שמנת לבישול  15% / שמנת סויה

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

ההכנה

לשים במחבת את השמן, לחמם, לטגן עד הזהבה את הבצל / כרשה, להוסיף השום, לערבב, להוסיף את הפטריות , לטגן מעט מאד, שישארו קשות מעט, להוסיף את הערמונים, לערבב, לטגן כשלוש ד', לתבל במלח ופלפל. עד השלב הזה ניתן להכין מספר שעות מראש.

ניוקי ערמונים  1

לפני ההגשה, לחמם מים רותחים בסיר, להוסיף את הניוקי, לבשל כ – 4 ד', עד שצף ועוד קצת, או לפי הוראות היצרן, לסנן.  

בינתיים לחמם את הפטריות (אם התקררו),  להוסיף את היין והשמנת, לבשל מספר דקות,  להוסיף את אגוז המוסקט, להוסיף  את הניוקי, לערבב מספר ד' יחד, להסיר מהאש, להעביר לקערת הגשה, לפזר את הפטרוזיליה הקצוצה. תיהנו.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *