בלינצ'ס במילוי בשר

בלינצ'ס בשר 9

הצעה לשולחן החג שלכם:

קורה לכם שפתאום, בלי סיבה, אתם ניזכרים במנה או במאכל מסויים שאכלתם ורק בא לכם להנות ממנה שוב?  ובכן זה מה שקרה לי לפני מספר ימים. באחרה"צ אחד ראיתי במחשב תמונות של טיול למדינות לטביה ומיד ניזכרתי במנת הבלינצ'ס עם הבשר. התאהבתי במנה הזו כבר קודם כשהיינו ברוסיה ושם אכלנו בלי סוף פירושקי ממולאים בכל טוב. השבוע החלטתי שאני משחזרת את המנה, ומה אומר לכם? נפלא !! או כמו שנכדתי שאכלה אמרה לי " אכלתי שני בלינצ'ס עם הבשר הם מאד טעימים, אולי תכיני שוב?" מי צריך אישור טוב מזה??

המנה אינה מסובכת, הטוב הוא שניתן להכין את המלית יומיים לפני המילוי וההגשה. והטוב יותר – ניתן להקפיא עד לשלב הטיגון. תחשבו על זה לפני ראש השנה. 

אני השתמשתי בבלינצ'ס מוכנים של חב' מעדנות – הם מצויינים, חבל על הטירחה של הכנה לבד.

אפשר להגיש  עם רוטב  או בלעדיו. המתכונים בהמשך. ניתן להשתמש במרק הבשר (טעים מאד) כרוטב – להניח בתחתית הצלחת ואת הבלינצ'ס מעל – כך הם סופגים את הרוטב והטעם – לשיקולכם איזה רוטב רוצים להגיש.

הכמות היא של כ – 15 – 20 יח'.

בלינצ'ס בשר 8

1 חב' בלינצ'ס מעדנות

המלית

הבשר

750 ג' בשר כתף חתוך לקוביות

1 בצל קלוף ונקי

1 גזר קלוף חתוך לשניים

1 גבעול סלרי

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

1 כף אבקת מרק

מלית

3 בצלים קצוצים

 3 כפות שמן קנולה

1 כף סוכר דמררה

מלח, פלפל

רוטב בשר ויין

סננו את נוזל הבישול, שימו בסיר קטן, הוסיפו 1/2 כוס יין אדום, בשלו לא מכוסה הרתיחה קלה עד צמצום. ערבבו 1 כך קורנפלור בחצי כוס מים והוסיפו לרוטב, בשלו מעט, קררו מעט והגישו.

בלינצ'ס בשר  2

רוטב פטריות

1 בצל פרוס, 1 סלסלה פטריות קצוצות טגנו, הוסיפו מלח, פלפל,  2 כפות אבקת מרק בצל / פטריות,   1/2 1 כוס מים, הרתיחו, בשלו מספר דקות. ניתן להמיר 1/2 כוס מים בשמנת לבישול 15%.

ההכנה

הבשר

שימו את  קוביות הבשר, הבצל, הגזר והסלרי בסיר, כסו עד כמעט כיסוי במים, הוסיפו את כל התבלינים, הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו כשעה וחצי את הבשר. קררו מעט.

בלינצ'ס בשר

בינתיים שימו במחבת את השמן, חממו, הוסיפו את הסוכר, טגנו עד הזהבה, הניחו בצד.

העבירו את הבשר המבושל למעבד מזון, הוסיפו כחצי כוס נוזל בישול, הוסיפו את הבצלים המטוגנים,

בלינצ'ס בשר 6

רסקו את כל המרכיבים למלית חלקה. המלית צריכה להיות רכה מעט, הוסיפו מעט נוזל אם צריך. טעמו והוסיפו מלח, פלפל לפי הצורך. עד השלב הזה ניתן להכין יומיים לפני המילוי.

בלינצ'ס בשר 5

המילוי

הוציאו את הבלינצ'ס מהמקפיא, הפרידו אותם,

בלינצ'ס בשר 7

הם מפשירים תוך מספר דקות. שימו 1 כף מלית על עיגול הבצק, קפלו, שימו את כל היח' בתבנית. ניתן להקפיא עד לשלב הזה.

בלינצ'ס בשר 4

כשעה לפני ההגשה (אפשר עד כשלוש שעות לפני ההגשה), חממו 1 כף שמן במחבת, טגנו  קלות את הבלינצ'ס משני הצדדים, העבירו לנייר סופג.

בלינצ'ס בשר 3

סדרו בכלי הגשה עם הרוטב שאתם אוהבים ותהנו. טעים מאד גם בלי רוטב.

בלינצ'ס בשר  1

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *