סלמון ברוטב לימוני

סלמון במיונז  2

חזרנו מחופשה ביער השחור. כמובן שמיד נכנסים למשטר דיאטה !!! לאחר כל ארוחות הבוקר, השניצלים הנקניקיות  והשפצלאך המושחתים.  מה הכי פשוט להכין ? סלמון כמובן. יחד עם סלט ארוחה טעימה וקלה. 

הרוטב פשוט מאד להכנה, האפיה מהירה –  חצי שעה ויש לנו ארוחה.

1 נתח סלמון מופשר ונקי

רוטב

6 כפות מיונז דל קלוריות

2 כפות שמן זית

3 כפות חרדל

6 שיני שום גרוסות

2 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות מיץ לימון

2 כפות דבש / סילאן

מלח, פלפל

ההכנה

חממו תנור לחום של 180 מעלות

ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב לקרם חלק.

סלמון במיונז  4

צקו 4 כפות רוטב בתחתית תבנית האפיה, שימו את נתח הדג בתבנית אפיה, ומירחו על הדג את שאר הרוטב. כסו הנייר כסף, אפו 20 ד', הסירו את הנייר ואפו ללא כיסוי 15 ד' נוספות.סלמון במיונז  3

קררו מעט, פירסו ותהנו.

סלמון במיונז  1

4 thoughts on “סלמון ברוטב לימוני

  1. מניסיונך , האם ניתן להשתמש ברוטב זה גם לדגים אחרים כמו נסיכת הנילוס, דג סול ?

    • לגבי נסיכת הנילוס אינני יודעת, איני משתמשת בדג הזה.
      לגבי הסול או כל פילה של דג אחר בהחלט כן. למרוח על הנתח את הרוטב, כמובן שזמן האפיה יהיה קצר יותר. כ – 15-20 ד' לאפות לא מכוסה
      שפרה

  2. מניסיונך, האם ניתן להשתמש ברוטב זה גם לדגים אחרים כגון נסיכת הנילוס או דג סול?

    • הי שושנה,
      סליחה על האיחור בתגובה – היו הרבה בעיות במייל
      הרוטב נפלא לכל דג בעיקר לפילה של דג. אני לא משתמשת בנסיכת הנילוס כך שאיני יודעת אבל כמדומני הנסיכה צריכה רוטב דומיננטי יותר
      שנה טובה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *