תבשיל קציצות ופול

קציצות ופול  2

משהו מנחם בימים טרופים אלה, כאשר אנחנו במתח ומחפשים להעסיק את עצמנו אין דבר יותר טוב מאשר להכין אוכל כייפי וטעים כמו המתכון הזה.

אין הרבה אנשים שלא מוכנים לאכול קציצות ברוטב טעים, עם אורז, פירה, לחם טוב לרוטב וכל תוספת אפשרית. הפעם החלטתי להוסיף פול ויצא מדהים !!!  לכל שונאי הכוסברה – אוי, אוי, אתם הולכים להפסיד טעם מדהים. הפול מאד מאד אוהב כוסברה כך שכאן זה חובה. תוותרו. עדיין טעים מאד.

קציצות

1 ק' בשר טחון –  בקר, עוף, הודו

1 בצל גדול פרוס גס

1 תפוח אדמה גדול פרוס גס

4 שיני שום

2 ביצים

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1 רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

 1/2 כפית בהרת

רוטב

1 בצל קצוץ

1/4 פרסה קצוצה

3 שיני שום

2 רסק עגבניות

1 כף פפריקה

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

1/2 כפית כמון

1/4 כפית בהרת

3 כוסות מים

1 שקית קפואה פול / אפונה

1/2 חב' כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

קציצות ופול  3

ההכנה

הקציצות

להעביר את הבשר לקערה, לשים במעבד מזון את הבצל, תפוח האדמה והשום, לרסק לפירורים, להעביר לקערת הבשר, להוסיף את כל החומרים, ללוש היטב, להשאיר בצד למנוחה.

רוטב

בסיר עמוק ורחב לשים 2 כפות שמן זית, לחמם, להוסיף הבצל והפרסה,  לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף השום, הפפריקה ורסק העגבניות, לערבב מהר,

קציצות ופול6

להוסיף את המים. להוסיף את כל חומרי הרוטב, להביא לרתיחה, ליצור קציצות קטנות ועגולות מהבשר, להוסיף לרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך את החום ולבשל 30 ד'. להוסיף את הפול הקפוא,

קציצות ופול5

לערבב קלות כדי שהפול יכוסה ברוטב, להביא לרתיחה, לבשל 30 ד' נוספות. לכבות החום, לפזר מעל את הכוסברה. 

קציצות ופול 4

להגיש עם כל תוספת שאתם אוהבים – אורז, פירה, חיטה, פתיתים. אני הכנתי אורז אדום.

קציצות ופול  1

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *