קדרת בשרים בבישול ארוך

קדרת בשר  8

מאכלי קדרה תמיד כף להכין ועוד יותר לאכול. שמים הכל בסיר אחד, יש יחסי גומלין בין כל המרכיבים – כל אחד נותן מעצמו למען הטעם הטוב והשילוב תמיד נפלא. ממש משפחה אחת גדולה ומאושרת. 

אני אוהבת להכין מאכלי קדרה ביחוד כשאנחנו יוצאים לפיקניקים. כערב שמים הכל בסיר, לקראת צהריים מכסים הכל טוב טוב בשמיכה חמה, פותחים בטבע ונהנים מאד.

המנה הפעם היא של בשרים. מנה קלה מאד להכנה, אני משתמשת בכמה סוגים יחד – שריר, כתף ובשר טלה, ירקות שורש, תפוחי אדמה וגזר, הרבה מים ולמנוחה של לילה שלם. הריח נהדר והטעם עוד יותר. ניתן גם להכין בבקר ולהגיש בערב.

קדרת בשר  6

הכמות היא לכ – 10 אנשים עם תיאבון בריא.

2 ק' גושי בשר – שריר, כתף

1 ק' בשר טלה – מי שלא אוהב יכול לוותר.

2 כפות שמן קנולה

2 בצל פרוס גס

6-7 שיני שום חצויות

1 שורש סלרי חתוך לקוביות

2 שורש פטרוזיליה פרוס 

8-9 גזרים חתוכים גס

8-10 תפוחי אדמה חתוכים גס

1 רסק עגבניות קטן

מלח, פלפל

2 כפות כמון

1 כפית בהרת

2 כפות פפריקה גרוסה

4 עלי דפנה

3 כפות סילאן

מים לכיסוי

סיר גדול של חמין לבישול בתנור

קדרת בשר  7

ההכנה

לחמם תנור ל – 150 מעלות

לשים בסיר את השמן, לחמם מעט, להוסיף את נתחי הבשר, לטגן בכל הצדדים עד הזהבה קלה,

קדרת בשר  2

להוציא לקערה.להוסיף לסיר את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף השום, ואת השורשים, לטגן מספר דקות.

קדרת בשר  3

 להוסיף  את תפוחי האדמה והגזר, לסדר את נתחי הבשר מעל תפוחי האדמה,

קדרת בשר  4

לכסות את הכל במים ועוד שתי כוסות, להוסיף את כל התבלינים, להביא לרתיחה. להעביר לתנור למשך שעתיים, להנמיך את החום ל – 100 מעלות, לאפות עד למחרת בצהריים. 

חשוב מאד – בבקר, להפוך את הנתחים לצד שני,  לבדוק את יש מספיק מים, אם לא להוסיף מים רותחים כדי כיסוי.

להוציא מהתנור, לחלק את המרכיבים יחד בקערה אחת או לחוד בשר ותפוחי אדמה ולהנות. 

קדרת בשר  5

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *