פסטה וקציצות – MEAT – BALLS

ספגטי וקציצות5

שיקום מי שלא אוהב קציצות !!! אני לא מכירה כאלה ועוד עם פסטה !!?? אצלנו השילוב הזה הוא שילוב מנצח מהגדולים ועד הקטנים. כאשר אני מכינה את המנה הזו אני יודעת שלא ישארו שאריות לבנות שלי ליום המחר. 

המתכון הוא קל, ממוצרים שיש בדר"כ בבית, טעים מאד וכייפי. תיהנו.

ספגטי וקציצות 4

קציצות

1 ק' בשר טחון – בקר / עוף / הודו

1 בצל נקי 

1 תפוח אדמה גדול נקי

4 שיני שום

2 ביצים 1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1 רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

1/2 כפית בהרת

רוטב

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

4 שיני שום

3 קוביות קפואות עשבי תיבול איטלקים

1 כף פפריקה

1 רסק עגבניות 

1 קופסא עגבניות מרוסקות מאיכות טובה (רצוי תוצרת איטליה)

מלח, פלפל

1 כף צי'לי מתוק

1 כפית סוכר

1/2 כפית בהרת

ההכנה

קציצות

שימו את הבשר בקערה, את הבצל, תפוח אדמה ושום שימו במעבד מזון, רסקו לפירורים עדינים, סחטו מעט והעבירו לקערת הבשר, הוסיפו את כל מרכיבי הקציצות, לושו לעיסה אחידה, השאירו בצד למנוחה.

רוטב

בסיר שטוח ועמוק שימו את השמן, חממו, טגנו את הבצל בשמן עד הזהבה, הוסיפו את השום ואת הקוביות הקפואות, טגנו, הוסיפו את הפפריקה ורסק העגבניות, ערבבו מהר, הזהרו שלא ישרף, הוסיפו מיד את העגבניות המרוסקות, ערבבו. הוסיפו את המים, את כל התבלינים,

ספגטי וקציצות 2

 

הביאו לרתיחה עדינה, צרו קציצות קטנות מאד, הוסיפו לרוטב. הרוטב צריך לכסות את הקציצות לגמרי. אם חסר מים הוסיפו. הביאו לרתיחה,

ספגטי וקציצות 1

הנמיכו החום, בשלו שעה. טעמו אם יש לשפר תיבול.

את השלב הזה ניתן להכין מראש לפי ההגשה. 

הגשת המנה

ספגטי וקציצות 3

אם הקציצות קרות – חממו אותן. בשלו את הפסטה אל דנטה, סננו, העבירו לקערת הגשה גדולה, צקו שתי כפות שמן זית על הפסטה, ערבבו. העבירו את כל תכולת הקציצות מעל הפסטה, ערבבו קלות, סלט טוב ליד והגישו.

ספגטי וקציצות6

One thought on “פסטה וקציצות – MEAT – BALLS

  1. הכנתי את הקציצות עם הפסטה. יצא מ ד ה י ם.
    הרבה תודות על המתכונים הנהדרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *