שוק טלה ממולא

שוק טלה  6

לקראת החג רציתי להכין מנה עשירה (תרתיי משמע…..), וטעימה. החלטתי להכין שוק טלה.

קשה למצוא אצלנו בקצביות רגילות שוק טלה טריה וטעימה, לרוב יש את הכבש עם ארומה חזקה מאד של כבש, הטלה לעומת זאת הוא עם ארומה עדינה ועסיסית במיוחד ביחוד כשהיא טריה. בסקר טלפוני שעשיתי בקצביות באזור המרכז התברר כי המנה תהיה יקרה מאד. טוב, פעם בשנה נשקיע. אבל אז גיליתי (באיחור) את קצביית אלדעייה בצומת חורשים ונשביתי. מחירים אחרים, איכות מעולה של בשרים הנה, מיד חסכנו כמה מאות שקלים.

לשוק הטלה התוודענו בפעם הראשונה בטיול ליגוסלביה – לפני שהתפרקה !!! כפי שרבים מכם יודעים רואים שם בשרים מסתובבים על גרילים ענקיים לצידי הדרכים וכמובן שטעמנו . בכניסה לשמורת ליטויצה, יש מסעדה גדולה וטעימה, נכנסנו, המלצר אמר לנו כי יש מנה מיוחדת עבורנו, כך פתאום. זוג אחד הזמין מנה של שוק טלה שאותה מכינים במיוחד מספר שעות בתנור, אבל הוא ביטל את ההזמנה. האם אנו רוצים אותה ?? כמובן !!! (לפני כ – 20 שנה, המחירים שם היו מצחיקים ממש), זה היה מעדן שאי אפשר לשכוח.המשכנו לטייל, ולקראת סיום הטיול, הזמנו את המנה שוב (כמובן שלקחנו את מס. הטלפון), דבר שהצריך סטייה מהמסלול אבל היה שווה.

מנת שוק הטלה, אינה קשה להכנה, ולמי שאוהב – מומלץ. אני הכנתי עם מילוי אבל לא חובה. התיבול והאפיה בדיוק אותו דבר גם ללא המלית.

תפוחי האדמה נאפים יחד עם הבשר והמיץ שלו, ומקבלים את כל התיבלון הנהדר.

1 שוק טלה למילוי – לבקש בקצביה להכין את השוק למילוי

1/2 חב' פטרוזיליה

חופן גדול כוסברה (לא חייב)

חופן גדול נענע

3 גבעולי בזיליקום – עלים בלבד

4 עלי טימין מפוררים

8 שיני שום קצוצות

1 לימון סחוט

1 כף שבבי פפריקה / פפריקה

מלח, פלפל

חוט קשירה (אם ממלאים)

מלית

300 ג'  בשר בקר טחון

1/4 כוס אורז מבושל למחצה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום

2 קוביות עשבי תיבול איטלקי קפוא

מלח, פלפל

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

100 ג' צנוברים

8 -9 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

תבנית גדולה של התנור מרופדת בהרבה נייר כסף

ההכנה

מלית

במחבת לשים 2 כפות שמן, לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר, לפורר, להוסיף את כל החומרים, לערבב, להסיר מהחום ולקרר מעט.

שוק טלה  2

לחמם תנור לחום של 220 מעלות.

לקצוץ את כל עשבי התיבול, לערבב את כל המרכיבים.

שוק טלה  1

לפזר את חתיכות תפוחי האדמה בתבנית המרופדת, לתבל במלח גס, שבבי פפריקה ופלפל גרוס.

שוק טלה  3

להניח את הבשר על תפוחי האדמה, למלא בכיס במלית, תדחפו פנימה לתוך הכיס כמה שאפשר – את נשפך לכם החוצה, לא נורא. את שאריות המלית פזרו על תפוחי האדמה, תקשרו עם חוט קשירה את השוק. קצת מסובך אבל לא נורא – תבקשו עזרה מהבעל / אשה.

שוק טלה  4

למרוח את עשבי התיבול על השוק בכל הכיוונים, לעטוף את הבשר יחד עם תפוחי האדמה בנייר הכסף טוב טוב, רצוי במספר שכבות, להכניס לתנור ל – 15 ד', להנמיך את החום ל – 180 מעלות, ולאפות עוד     3 – 4 שעות לפחות.

שוק טלה  5

להוציא מהתנור, להסיר את נייר הכסף, להנות מהריח הנפלא, להגיש את תפוחי האדמה והבשר.

הכל ניגמר כל כך מהר שלא הספקתי לצלם את המנה על הצלחת, בפעם הבאה…….

שוק טלה  6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “שוק טלה ממולא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *