פאי תותים הורס

פאי תותים  2

הכותרת  – "פאי תותים הורס", מתארת לחלוטין את העוגה. היא נפלאה, נמסה בפה, לא כבדה ומעיקה וניתן להכין יום לפני ההגשה. המלצה חמה – החג רק במחציתו, תכינו מהר לפני סיום עונת התותים !!!!!

פאי תותים  1

את  העוגה הזו אני מכירה שנים רבות מאד. אבל משום מה שנים גם לא הכנתי אותה. כאשר לפני החג דיפדפתי במחברת המתכונים הישנים היא צצה. במקור בסיס העוגה הוא של בצק פריך ומעליו גבינה הפעם בגלל החג חשבתי למה לא נכין בסיס כמו עוגת גבינה קרה ?? ואכן הצליח ובגדול. המלית החמה על הבסקויט הופך אותם לרכים וטעימים במיוחד.

פאי תותים  3

תבנית מס. 28 (בכל זאת חג עם הרבה אורחים)

בסיס

5 יח' עוגיות לפסח / כ – 12 יח' פתי בר, (כחצי חבילה )

1/2 כוס אגוזי פקאן

2 כפות סוכר חום

1/2 כפית קנמון

50 ג' חמאה מומסת

שימו במעבד מזון עוגיות, אגוזים, סוכר וקנמון, ערבלו לפירורים, הוסיפו את החמאה, ערבלו, העבירו לתבנית, שטחו בצורה שווה על כל הבסיס, תהדקו בעזרת כף את הפירורים היטב.  (עוגיות לפסח נראות כך:)

פאי תותים 8

מלית תותים

4 סלסלות תות / 1 ק' תותים

1/2 1 כוסות מים

3/4 כוס סוכר 

1 סוכר וניל

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס מים + 4 כפות  קורנפלור

שיטפו את התותים, שימו בסיר 3 כוסות של תותים חתוכים, את השאר הניחו בצד לקישוט העוגה

פאי תותים 7

לסיר עם התותים, הוסיפו 1/2 1 כוסות מים, סוכר, סוכר וניל ולימון, הביאו לרתיחה, בינתיים ערבבו היטב את 1/2 כוס המים עם הקורנפלור, הוסיפו למים הרתוחים, ערבבו, בשלו בחום נמוך כשתי ד', עד הסמכה,

פאי תותים 6

הסירו מהחום ושיפכו מיד על בסיס הביסקויט. קררו. עד שלב זה ניתן להכין יום מראש. 

פאי תותים 5

הקציפו שמנת מתוקה אחת, מירחו על מלית התותים, קשטו בתותים טריים, קררו. והגישו. מעדן !!!

פאי תותים 4

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *