סלט פירות על בסיס מלבי

מלבי וסלט פירות 2

הפירות בעונה הזו הם חגיגה – פירות הדר, תפוחים למיניהם, תותים, קיווי, בננות ומה לא. אני מאד אוהבת להכין סלט פירות כקינוח לאחר הארוחה (למרות שאומרים "לא בריא, הפירות תוססים", עד שיוכח אחרת…), כדי  לשדרג  את הסלט אני אוהבת  "לשדך" עם מתוקים אחרים – טפיוקה, גלידה או מלבי. התוצאה יפה, חגיגית וטעימה מאד. לחג פסח המתקרב ובא – מנת קינוח נפלאה, קלילה שהיתרון הגדול הוא – ניתן להכין את הכל שעות לפני ההגשה.

מלבי וסלט פירות 4

1 ליטר חלב / סויה / עיזים

2 שמנת לבישול 15% ( למי שמצפונו שקט ניתן לשלב עם שמנת 32% + שמנת 15%) / שמנת ריץ, / שמנת צימחית

1/2 כוס סוכר

8 כפות קורנפלור / קמח תפו"א + 3/4 כוס חלב

6,7 טיפות תמצית ורדים

5- ג' פיסטוק גרוס

סילאן

קערת סלט פירות העונה

מלבי וסלט פירות 3

ההכנה

שמים בסיר את החלב, השמנות והסוכר, מביאים לכמעט רתיחה. לערבב היטב את הקורנפלור והחלב, להוסיף לחלב הרותח תוך כדי בחישה, לזלף את תמצית הורדים, הוסיפו את מי הורדים בהדרגה כדי שלא ישתלטו על הטעם. לערבב, להסיר מהחום.

תחליטו איך אתם מגישים – בכלי מרכזי או בגביעים אישיים. מיזגו בעזרת מצקת את המלבי  , כסו מיד בניילון נצמד – שהניילון יגע במלבי – למניעת התקרשות, הכניסו למקרר. ניתן להכין שלב זה עד יום מראש.

ההגשה –  שימו כף גדושה של סלט פירות  על המלבי  שבגביע או את כל הסלט בתוך הקערה גדולה, פזרו פיסטוק גרוס, זלפו סילאן והגישו את המנה הנפלאה.

מלבי וסלט פירות 1

2 thoughts on “סלט פירות על בסיס מלבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *