סלט בריאות – טופו, פטריות קיטניות וירקות

סלט כרוב וטופו 6

הייתי עם חברות בבית קפה שאני מאד אוהבת עם סלטים ניפלאים. בחרנו אחד מהם וכמובן התמכרנו. סלט טעים, קליל, יפה למראה וכמובן בריא. השבוע הכנתי את הסלט  והבאתי לחברים  שהתארחנו אצלם. הסלט קצר הצלחה רבה, הבטחתי להעלות את המתכון  לאתר והנה הוא לפניכם. 

אל תחששו מהטופו – הוא נפלא, טעים ביותר – נסו לפחות פעם אחת. אם לא מסוגלים אפשר בהחלט בלעדיו.

את הקיטניות יש לבשל לפני הכנת הסלט – גם יום קודם, אם אין – ניתן לוותר. 

1/4 כרוב לבן

1/4 כרוב אדום

1 פלפל אדום / צהוב

1 גזר גדול

1/2 חב' נבטים

1/2 חב' נבטי אלפלפא

3/4 כוס קיטניות מבושלות – עדשים מכל צבע / חיטה / קינואה / בורגול וכו'.

1 חב' פטריות שיטאקי חתוכות לרבעים

1 חב' טופו חתוך לגפרורים עבים.

סלט כרוב וטופו 3

רוטב

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס  רוטב טריאקי

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף שמן סומסום

1/2 כפית גי'נג'ר טחון

3 כפות מיץ לימון

1 קוביה שום קפוא / 4 שיני שום מגורד

4 כפות סילאן

פלפל שחור

חופן סומסום קלוי / סומסום שחור / אגוזי המלך קצוצים / שקדים גרוסים

ההכנה

בקערה מערבבים את  מרכיבי הרוטב,  מעבירים את הטופו לרוטב ומניחים בצד לחצי שעה.

קוצצים דק את הכרובים, את הגזר לחתוך לגפרורים דקים – אם יש קולפן גו'ליין – מצוין. את הפלפל לרצועות דקות מאד. לשים בקערה את כל הירקות החתוכים,  את הקיטניות המבושלות ואת הנבטים.

סלט כרוב וטופו 1

לשים במחבת את הרוטב יחד עם הטופו, לחמם,

סלט כרוב וטופו 2

להקפיץ את הטופו כ – 5 ד' ברוטב החם, להוסיף את הפיטריות החתוכות לרוטב, להקפיץ כמה דקות. לקרר. עד לכאן אפשר להכין כמה שעות לפני הגשת הסלט.

סלט כרוב וטופו 4

לפני ההגשה לשפוך את הרוטב על הירקות, לערבב היטב, לפזר סומסום או אגוזים. 

סלט כרוב וטופו 5

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *