קציצות "פיתה קראנץ'"

קציצות פיתה קראנץ' 2

כמו מירשמים רבים שנוצרים במקרה כך הוא המתכון המוצלח הזה.

התכוננתי להכין קציצות לנכדים (תראו לי ילדים גדולים וקטנים שלא אוהבים קציצות – נדיר…..). אני משתמשת בשבולת שועל שנים רבות לתערובת במקום פרורי לחם למיניהם. ניגשתי לקחת את שבולת השועל – אין !! טוב, ניקח פרורי לחם. על השיש עמדה שקית של החטיף "פיתה קראנץ'", שהגיע אלי במקרה – קידום מכירות במרכול,  וחיכה לאיזה נכד שיגיע ויקח אותו. עלה רעיון במוחי: החטיף עשוי מפיתה – כמו פרורי לחם, פתחתי את האריזה, טעמתי, היה מאד מאד טעים. החלטתי שאשתמש בחטיף.    שמתי את כל השקית במעבד המזון, ריסקתי לפירורים והוספתי לקציצות. התוצאה היתה נפלאה.  מומלץ ביותר, נסו ותהנו. כמובן שלא חייבים להשתמש בחטיף. 

לבשר השתמשתי בבקר ועוף. זה נתון לשיקול דעתכם.

מלח – החטיף מלוח לכן תשתמשו בטיפת מלח או כלל לא.

להרגעת המצפון – הכנתי כתוספת אורז מלא וירקות מבושלים. המתכון נמצא בקטגוריית ירקות – קדרה ים תיכונית

קציצות פיתה קראנץ' 1

1 ק' בשר טחון מעורב או לא.

1 שקית חטיף "פיתה קראנץ'" / 1/2 כוס שבולת שועל עדינה + כפית מלח

2 תפוחי אדמה לא גדולים קלופים

1 בצל גדול קלוף

5 שיני שום

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1/4 כפית בהרת

2 ביצים

רוטב

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 קוביה קפואה עשבי תיבול איטלקי (אם אין – לוותר)

קופסא קטנה עגבניות מרוסקות מאיכות טובה

1/2 כוס קטשופ

1 חב' רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1 כפית פפריקה גרוסה

1/4 כפית פלפל

ההכנה

הקציצות  שימו את הבשר בקערה, את הבצל, תפוחי האדמה והשום קצצו במעבד במזון לפירורים גסים, העבירו לקערת הבשר, הוסיפו את פירורי החטיף, ואת כל שאר המוצרים,

קציצות פיתה קראנץ'5

לושו לעיסה אחידה. רפדו משטח עבודה בניילון נצמד, הכינו קציצות ושימו על הניילון. עכשיו הכינו את הרוטב.

קציצות פיתה קראנץ'4

רוטב  בסיר רחב מאד ושטוח שימו את שמן הזית, חממו מעט, הוסיפו השום וקובית התבלינים, טגנו מעט, הוסיפו את כל המיצרכים, חממו, סדרו את הקציצות בתוך הרוטב. הביאו לרתיחה, הנמיכו החום ובשלו שעה. באמצע הבישול היפכו את הקציצות לצד השני שלהן.

קציצות פיתה קראנץ' 3

הגישו עם אורז, פירה או כל תוספת שאתם אוהבים.

קציצות פיתה קראנץ'6

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *