ביצים בנוסח בנדיקט על תרד מוקרם

תרד מוקרם 7

מנה נפלאה לארוחת ערב מהירה וזריזה אבל שמשאירה רושם עז וטעימה עד מאד, סלט, לחם טוב ואתם מסודרים.

ביצים בנוסח בנדיקט למי שלא מכיר – ביצה מבושלת במים רותחים עם מעט חומץ ומלח. התוצאה טעימה מאד, הביצה נימוחה וכמובן בלי שומן. שווה לנסות.

תרד מוקרם

2 חב' תרד (בקופסת פלסטיק), שטוף ומסונן

1 פרסה / בצל קצוץ

רוטב בשמל

30 ג' חמאה

2 כפות קמח

1/2 1 כוסות חלב

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

4 ביצים

סיר עם מים רותחים

5 כפות חומץ

גבינת פטה עיזים, גבינת קשקוול מגורדים

ההכנה

שימו את התרד בקערה, שיפכו מים רותחים לשתיים, שלוש דקות, סננו, שיטפו, סחטו וקצצו.

תרד מוקרם 1

במחבת שימו 2 כפות שמן זית, חממו, הוסיפו את הפרסה, טגנו עד הזהבה, הוסיפו את התרד הקצוץ, מעט מאד מלח ופלפל גרוס, כבו את החום. 

תרד מוקרם3

הכינו את הבשמל – בסיר קטן המיסו את החמאה, הוסיפו מהר את הקמח, ערבבו מהר, הוסיפו את החלב בערבוב מהיר שלא יהיו גושים, אם יש גושים – קחו את הבלנדר הידני, שניים שלושה סיבובים והכל מסתדר. הזהרו זה משפריץ !!!   הוסיפו את התבלינים, ערבבו עד אשר המירקם סמיך,

תרד מוקרם 2

הוסיפו את התרד, ערבבו היטב, הסירו מהחום.

תרד מוקרם 4

התרד טעים מאד בפני עצמו כמנה ליד דגים או מאפים.

תרד מוקרם 5

חממו בסיר גבוה מים רותחים – המים צריכים להיות בגובה 3/4 מהסיר, הוסיפו  מעט מלח ואת החומץ. כאשר המים רותחים, הנמיכו החום, פיתחו בזהירות את הביצים הטריות בתוך המים הביצים מעט "מתפזרות" עם כף נסו ליצור עיגול מכל ביצה, בשלו ברתיחה עדינה כ – 5, 6, ד', תלוי כמה אתם אוהבים את הביצים רכות.

שימו בצלחת רוטב תרד, מעל את הביצה שהוצאתם מהמים, פזרו מעל את הגבינות והגישו מיד.

אפשרות – בצלחת שימו פרוסת לחם קלוי מעט ועליו את התרד והביצה.

תרד מוקרם 6

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *