מרק שעועית מוקרם

מרק ששועית 2

הבטיחו שבת חורפית ולשבת חורפית מתאימה מנה מחממת את הלב והנשמה. לא רציתי חמין החלטתי להכין מרק ממרכיב אחד של החמין – השעועית. בלי בשר, למרות שברגע האחרון הוספתי קבנוס שהוסיף טעם מעושן למרק. הצלחה !!! את המרק הזה אכלתי בפעם הראשונה באיטליה, זה בין מיניסטרונה למרק שעועית. נפלא !!

ניתן להכין את המרק משעועית קפואה – דבר המקצר את זמן הבישול – החלטה שלכם.

את המרק אני מרסקת מעט מאד בבלנדר ידני ואז הוא נקבל מירקם מוקרם.

3/4 כוס שעועית לבנה

3/4 כוס שעועית אדומה

1 פרסה 

5 שיני שום 

5 גזר נקי

3 תפוחי אדמה גדולים נקיים 

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל אדום נקי

חב' קבנוס – אופציה

1 קופסא עגבניות קצוצות – תוצרת איטליה

1 רסק עגבניות קטן

מלח, פלפל

1 כף פפריקה

1 כף כמון

1 כפית סוכר

ההכנה

לילה קודם להשרות את השעועית בקערת מים. אם משתמשים בשעועית קפואה – לדלג הלאה

לקצוץ את כל הירקות קטן.

לשים בסיר מרק גדול מעט שמן לחמם, לטגן את הפרסה מעט, להוסיף את הפלפל והשום, לטגן מעט, להוסיף את כל שאר המרכיבים חוץ מהתבלינים,

מרק ששועית 1

לערבב, לכסות במים עד כיסוי ועוד כ – 1 ס"מ, להביא לרתיחה, להוסיף את כל  התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל כשעתיים אם השעועית יבשה, ו – 45 ד' אם השעועית קפואה. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב, לרסק מעט עם בלנדר ידני, מה זה מעט ?? כ – 5, 6, סיבובים. 

בהגשה זלפו מעט שמן זית בקערה, לחם טוב וזה הכל !!

מרק ששועית3

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *