סלמון ברוטב טריאקי ותפוחים

סלמון תפוחים 3

למה שוב סלמון?? כי הדג זמין, בריא – מכיל הרבה אומגה 3, טעים והחשוב מכל – כולם אוהבים גם הנכדים. 

ההכנה מהירה ביותר וקלה והתוצאה נפלאה.

אני קניתי נתח גדול  מאד במרכול, השתמשתי בחצי מהנתח, בערך 6 פרוסות גדולות.

כ – 800 ג' נתחי סלמון

1/4 כוס רוטב טריאקי

3 כפות שמן זית

1/2 כוס רסק תפוחים

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, טרגון,

3 ענפי טימין

5 שיני שום

2 כפות רוטב צי'לי מתוק

2 כפות רכז רימונים

פלפל שחור

ההכנה

לערבב את כל חומרי הרוטב חוץ מהטימין.

לשטוף את הדג, לייבש, להסיר את העור, לשים בתבנית, לשפוך את הרוטב על הדג, את ענפי הטימין להניח על הרוטב. להשרות כ – 30 ד'.

סלמון תפוחים 1

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לכסות את התבנית, לאפות 20 ד', להסיר את הכיסוי, לאפות עוד 10 ד'.

להגיש עם אורז לבן, רצוי מלא יחד עם הרוטב הטעים מאד.

סלמון תפוחים 2

 

 

2 thoughts on “סלמון ברוטב טריאקי ותפוחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *