לחם במילוי מנגולד

לחם סלק 2

אין כמעט בית בטבריה, או בית ספרדי אמיתי שלא יודע מה זה " פיתה בסיל". זה סוג של בורקס מבצק שמרים, ממולא בסלט סלק עלים.

לאחר שהכנתי את הסלט הנפלא, חשבתי למה לא ללכת עד הסוף ולסיים במאפה. כיוון שאני מחפשת חיים קלים וקיצורי דרך, הכנתי את המאפה מבצק לחם קל מאד, מילאתי את כל כמות הבצק בלי להתעסק עם כל יחידה לחוד. התוצאה היתה נפלאה !!! המאפה היה טעים, פיקנטי, רך ונמס בפה. נסו ותהנו.

למתכון סלט המנגולד היכנסו:

http://shifra-l.co.il/2013/11/28/סלט-מנגולד-פיקנטי

בצק

4 כוסות קמח לבן (אפשר 2 כוסות קמח לבן + 2 כוסות קמח מלא)

1 שקית שמרית

1 משפר אפיה שמרית

1 כף מלח

3 כפות סוכר חום / 3 כפות סילאן

5 כפות שמן זית

3/4 1 כוס מים פושרים

1 ביצה טרופה, לקישוט – סומסום, קצח, פרג, גרעיני חמניה וכו'.

תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה.

ההכנה

שימו את כל החומרים בקערת המערבל, הפעילו, ערבלו, הבצק צריך להיות רך וגמיש, אם דביק מדי הוסיפו מעט מאד קמח. עדיף שיהיה רך מאשר יבש אחר"כ. כסו בניילון נצמד, השאירו להתפחה כ – 30 ד'.

קמחו משטח אפיה בקמח, סננו היטב את סלט המנגולד. הוציאו את הבצק, רדדו את כל כמות הבצק למלבן באורך תבנית אפיה גדולה. פזרו את הסלט על הבצק.

לחם סלק 6

גלגלו לגליל

לחם סלק 5

והעבירו בזהירות לתבנית.

לחם סלק 4

כסו והשאירו להתפחה של 30 ד' נוספות. מירחו ביצה, פזרו סומסום.

חממו תנור 180 מעלות. הכניסו לתנור ואפו כ – 35 ד'.

לחם סלק 3

המתינו כ – 10 ד', פירסו ותהנו.

הבצק נפלא ללחם טעים.

לחם סלק 1

4 thoughts on “לחם במילוי מנגולד

    • כפי שרואים בתמונה הלחם אמור להתבשל בפנים, אולי החום היה גבוה מדי ואז נשרף בחוץ ולא בפנים או הבצק עבה מדי ?
      נסו בפעם הבאה בחום 170-180 מעלות ואולי עוד 5 ד', לא להתייאש !!!
      בהצלחה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *